amenoum.org blog blog_entry 0 https://doi.org/10.5281/zenodo.5718446 https://doi.org/10.5281/zenodo.5718446 /authors/Amenoum.html#credits

B . L O G

[ 2022.08.08 ] Preludo da ne bi bilo istinito?
MESSAGE 002B: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.08.08
Negdje oko 2017/2018 godine, dok sam bio lud, izjavio sam da će Trump i Putin doći u Sibinj.
Nije to bilo klasično ludilo. To je bilo stanje koje je moderna medicina donedavno zabunom poistovjećivala sa psihozom (čini se da više nije tako) a ja nazivam stanjem duše uslijed transformacije svijesti u kojem je izražavanje iste u velikoj mjeri rezultat preplavljenosti sinkronicitetom.
To je tada izgledalo kao proročanstvo Baba Vange pa bi u njega vjerojatno uglavnom i povjerovali oni koji vjeruju u proročanstva iste gospođe dok bi ostali ovom proroku ili proroku (ovisi koga se pita) predviđali skorašnji put prema određenoj javnoj ustanovi...
Inače, nakon kraćeg istraživanja zaključio sam da za mnoga proročanstva Baba Vange za koja se tvrdi da su se ispunila nema relevantnih izvora dok relevantni izvori postoje za ona koja se nisu ispunila. No, mnoga njezina predviđanja su zapravo točna, iako nisu i godine u kojima bi se trebala ostvariti - što je česti problem kod proroka koji ne maturiraju u proroke.
Zaista, iz kojeg razloga bi se Putin i Trump (koji više nije ni predsjednik SAD-a) u skoroj budućnosti sastajali, i to u mjestu za koje nije čula većina Hrvata a kamoli svijet? Čini se da nema smisla, ali proročanstva događaja u budućnosti često nemaju smisla u sadašnjosti. No, od početka rata u Ukrajini te najavom Trumpa da će se ponovno kandidirati za predsjednika stvari zapravo idu u smjeru u kojem je sasvim izgledno da će se ova dvojica negdje sastati.
Ako se Trump zaista kandidira vrlo vjerojatno će i pobijediti na izborima. Za to postoji više razloga no najveći je smanjenje IQ-a prosječne populacije te sve veća briga za što kratkoročnije interese (uslijed klimatskih, financijskih i ostalih udara) pa tako i za održivost poslova kojima će se ti interesti podržavati. A kada se radi o kratkoročnim interesima nema većeg šampiona od čovjeka koji negira globalno zatopljenje i jasno podržava fosilnu industriju (što i njega samog, u određenim sredinama bar, čini živućim fosilom).
Kada u ratu dođe do zasićenja ili bezizlazne situacije, običaj je da se vođe dvije zaraćene strane sastanu negdje na neutralnom terenu te dogovore izlaz - koji obično predstavlja priznavanje osvojenog teritorija ili podjelu nečije zemlje. Tako je bilo i u ratu u Jugoslaviji - gdje su Tuđman i Milošević dogovarali podjelu Bosne (ne Srbije niti Hrvatske!).
Ne govorim o sastanku u Karađorđevu 1991., govorim o drugim susretima, prvenstveno o [javnom!] sastanku na neutralnom teritoriju, u Ženevi početkom 1994.
Doći će tako i trenutak kada će Trump i Putin dogovarati podjelu Ukrajine (ne Amerike ili Rusije!).
Sve više se rat u Jugoslaviji čini kao najava ili preteča (precursor) rata Amerike i Rusije.
Ostaje samo pitanje mjesta sastanka. A sasvim sigurno neće se sastati negdje na istoku (u Kini npr.) ili zapadu. Navjerojatnije mjesto sastanka je upravo negdje u sredini. Možda nevjerojatno zvuči, ali istinito je da između Hrvatske i Srbije postoji ničija ili neutralna zemlja. Taj apsurd nastao je premještanjem dijela toka Dunava jer Srbija svojata zemlju do toka Dunava koji postoji danas, dok Hrvatska svojata zemlju do stare granice (starog toka). Tako se stvorio mali dio od nekih 7 km2 kojeg nitko ne priznaje kao svoje, a neki tamo pokušavaju i stvoriti novu državu. Zanimljivo je da postoje još samo 2 takva mjesta na Svijetu (jedno je na Antarktici a drugo u Africi). Još zanimljivije, u ovom kontekstu, je činjenica da je to mjesto udaljeno samo 100 km od Sibinja. Ipak, iako nema neutralnijeg mjesta od ovoga u Europi, teško da će se ova dvojica sastati baš na mjestu gdje nema infrastrukture niti civilizacije. No već prije sam govorio da bi dugoročno najbolje bilo za Slavoniju da se odspoji od Hrvatske (tj. Zagreba), a to postaje i sve vjerojatniji scenarij - iako to mnogi još uvijek ne vide. Zar itko misli da će Slavonci (od kojih je dobar dio bio prisiljen emigrirati) s vremenom postajati sve zadovoljniji Zagrebom? Ili će biti sve nezadovoljniji jer budućnost svakako ne izgleda dobro? Ako se Slavonija, ili bar jedan njen dio, osamostali (može pak ostati u nekoj labavoj federaciji sa Zagrebom) sumnjam da će [p]ostati članica NATO-a (u svakom slučaju, bilo bi to suicidalno). Ta Slavonija bi tako postala neutralna i izbjegla rat koji se, po svemu sudeći, također kuha na ovim prostorima. I eto savršenog teritorija za sastanak dvojice glavešina - istočno je pro-američki Zagreb a zapadno pro-ruska Srbija. Dakle, puno bolji izbor nego Švicarska, koja bi uostalom, kako je krenulo, mogla još i ući u NATO. Možemo sada shvatiti onaj komadić neutralne zemlje između Srbije i Hrvatske kao nagovještaj ili preteču većeg komada neutralne zemlje između ove dvije države.
U polariziranom svijetu bilo bi to od velikog značaja za Slavoniju. Sastanak dvije svjetske sile u Slavoniji u takvom trenutku bilo bi nedvojbeno priznanje iste kao samostalne i neutralne zemlje. Dežurni političari bi rekli da ne bi bilo loše ni za ekonomiju. A s obzirom da je postojanje bar jedne neutralne zemlje u interesu ovih sila (ako ništa drugo, da se mogu dogovarati uslijed ratova) teško da će takvu zemlju netko dirati ili pokušavati destabilizirati (naročito ako ne bude strogo demokratska niti strogo komunistička) pa ratovati na njenom teritoriju. Pa eto još jednog razloga za odjeb pro-US Zagreba.
Ostaje još samo dovesti ovu dvojicu do Sibinja da bi proročanstvo bilo u potpunosti ispunjeno. Pa, ako pretpostavimo da će se susret dogoditi negdje u sredini Slavonije (što bi bio realan scenarij) onda je područje oko Sibinja jedan od kandidata.
Idealno bi bilo da i dio Bosne južno od Slavonskog Broda proglasi neutralnost i udruži se sa Slavonijom. Ne zbog sastanka nego da se Slavoncima osigura neometan pristup bosanskim ćevapima, naravno, a Bosancima šta već traže u Slavoniji (sebe?).
Možda se sve to još uvijek čini kao san, no ja sam se već odrekao državljanstva te ne priznajem Hrvatsku državu ovakvu kakva jest. Dakle, što se mene tiče, zemlja na kojoj živim već jest neutralna i nemam ništa protiv da se ova dvojica sastanu na mom imanju - pod uvjetom da neće dovesti i svatove, galamiti i smetati mi u radu. Dapače, možda ih počastim i čaš'com rakije. Ako donesu bocu rakije, naravno.
MESSAGE 002B: END