amenoum.org blog blog_entry 0 https://doi.org/10.5281/zenodo.5718446 https://doi.org/10.5281/zenodo.5718446 /authors/Amenoum.html#credits

B . L O G

[ 2022.05.06 ] Važnost nuklearnog oružja
MESSAGE 0023: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.05.06
Vrag se boji nuklearnog oružja i zato se ratovi generalno ne vode u državama koje ga posjeduju. Posjedovanje nuklearnog oružja je jedini način da se zemlja obrani od infestacije američkim, demokratskim kapitalizmom. Bitno je i da je to oružje dalekometno (da može dokučiti vraga na drugom kraju Zemlje), što Sjeverna Koreja jako dobro zna. To je jedini razlog zašto Sjeverna Koreja ima i razvija nuklearno oružje. Shvatio je to davno i Pakistan. Njihov predsjednik je 1971. rekao da će razviti nuklearno oružje makar morali jesti travu. I s pravom su i jedni i drugi zabrinuti. Da nemaju nuklearno oružje odavno bi već bili infestirani američkim kapitalizmom i američkom vojskom, rastrojeni i podijeljeni (premda Pakistan i ovako vjerojatno vrag nastoji rastrojiti jer je ipak dostupniji od Sjeverne Koreje i nema nuklearno oružje koje ga može dokučiti). Da je Irak razvio nuklearno oružje ne bi tamo bilo Američke invazije i posljedičnog sranja. Da je Jugoslavija uspjela razviti nuklearno oružje (a bilo je pokušaja) ne bi ni ovdje bilo rata ni infiltracije američkog kapitalizma, a proleteri bi bolje živjeli uz komunistički kapitalizam. No ovo je vrijeme propadanja ljudske dominacije površinom planeta i politikom će se narod sve manje zamarati iako će ona sve više smarati narod (mislim da se u ovoj državi svima već odavno povraća na spomen birokracije i birokrata a to je nešto od rijetkoga što možemo i što hoćemo uspješno izvesti u Europu pa će i u Njemačkoj uskoro početi povraćati). Prvo će propasti demokratski kapitalizam, nešto kasnije komunistički, a najdulje će opstati oni izolirani od ikakvog kapitalizma (no tu sad više vjerojatno ne govorimo o državama, čak i u Sjevernoj Koreji već neko vrijeme raste kapitalizam).
Kad govorimo o komunizmu, jasno je da se ne radi o istinskom komunizmu (kao što nijedna demokracija na svijetu nije prava demokracija). Svaki komunizam je zapravo socijalizam (iako i on može biti dosta relativan). Pravi komunizam (u kojem rad nije nužnost za život, nego izbor za djelovanje, ili u kojem svatko daje prema sposobnostima i svatko dobiva prema potrebama) je, kao i prava demokracija, u polariziranom svijetu utopija. No ono što je utopija za polarizirane, može biti način života za neutralne. Takav način je nekad i postojao na Zemlji (zajednice lovaca-sakupljača) samo što ga je moderan čovjek nazvao "primitivnim" a ja bih ga bar nazvao mudrijim ako ne pametnijim, jer je održiviji.
Kapitalizam bi izolirane zemlje nazivao siromašnima, no sve bi to bile bogate zemlje samo bi im države bile siromašne kapitalizmom. Kapitalizam osiromašuje zemlju i bogati ljude materijom po cijenu duha, ali i to radi nejednako. No čak ni nejednakost nije razlog propasti, razlog je beskrajno siromašenje zemlje. To će dovesti do manjka osnovne materije i ekstinkcije polariziranog čovjeka.
MESSAGE 0023: END