0 16 2020.08.28 2021.05.19 2021.05.21 Amenoum O sistemima života. biology sigurnost,sloboda,vlada,ropstvo homo.β, homo.beta, homo.sapiens

Sigurnost u slobodi

Uvod Postoje dvije osnovne težnje u svemiru - prema sigurnosti i slobodi. Tekst loše kvalitete prepravljen. Tako se i život u Sunčevom Sustavu može podijeliti na 3 vrste:
  1. onaj koji traži sigurnost, bez jakog interesa za slobodom,
  2. onaj koji teži jednako prema jednom i drugom,
  3. onaj koji traži slobodu, bez jakog interesa za sigurnošću.
Vjerujem da je život na Veneri bio pretežito 1. vrste, na Marsu 3. dok bi na Zemlji trebao prevladavati život 2. vrste. No interakcija među životima različitih preferenci dovela je do hibridizacije (superpozicije) pa se na Zemlji ta podjela širi među-nivoima (među-vrstama).
Naravno, Mars.homo.beta, Venus.homo.beta i Earth.homo.beta ni u jednom trenutku nisu svi zajedno živjeli u Sunčevu Sustavu. Ovdje se pretpostavlja da je DNK s Venere i Marsa u Zemaljsku populaciju doveden od treće strane - najvjerojatnije Mars.homo.sapiens-a.
Sistemi Pogledom u prirodu, sigurnost se postiže simbiozom (bilo horizontalno - između života iste skale, ili vertikalno - između dvije različite skale), ali se generalno poštuje i individualnost, pa je i sloboda generalno implicitna. Polarizirani ljudski sistemi imaju svoje ekvivalente u prirodi, i kako se čini, čak i takvi, gdje je simbioza asimetrična (robovlasnička), su održivi. No kod polariziranih sistema, održivost je proporcionalna ograničenjima. Kada ograničenja nema, polarizirani sistem postaje smrtno bolestan. Tako i ljudska populacija možda vjeruje da je sama za sebe zdrava, no njena neograničena antropocentričnost čini ju itekako bolesnom i neodrživom, ne samo za sav život oko nje nego posljedično i za nju samu. Kako raste moć kancerogenog organizma, on postaje sve sebičniji - u slučaju čovjeka, sve više antropocentričan. Očito je tako da su sadašnji sistemi koji prevladavaju među ljudima neodrživi, te predstavljaju evolucijski dead-end. Neke karakteristike tih sistema su slijedeće: No dobro je znati da je planet Zemlja organizam daleko napredniji od našeg pa bi u okviru njegove samoodrživosti morao postojati nekakav obrambeni mehanizam koji će ovaj tumor malignus vrlo efikasno eliminirati, tj. reducirati i permanentno ograničiti ne bi li postao održiv (benignus). Problem i rješenje Nije mi problem prihvatiti da netko želi biti ovca a netko pastir, pa niti uhljeb, niti su mi problem kancerogeni upravljački sistemi (karma će odraditi svoje u obliku imunološke reakcije planeta) ako ih želite siliti jedni drugima i ako još uvijek mislite da su nužni, ali i ja želim živjeti po prirodi svoje vrste. Priznali ste žene, priznali ste drugačiju boju kože, došlo je vrijeme da priznate i nepolariziranu vrstu - onu koja traži priznanje individualizma i prava na izbor svojevoljnog upravljanja [svojim] životom. Za razliku od polarizirane, neutralna inteligencija je objektivna - realna, nesebična i efikasna, u ničemu neće pretjerivati pa ju ni ne treba ograničavati. Dapače, to je loše i bolesno. Zatupljivanjem i ograničavanjem neutralne inteligencije, bez nje ćete i ostati, a onda ćete teško opstati.
U mom riječniku, koji nije ograničen interesima manjine, stvari se nazivaju onakvim kakve jesu, pa tako samoprozvani mudrac nije ništa drugo nego moderni primitivac ili barbarin, život se ne dijeli na divlji i domaći nego slobodni i porobljeni, a anarhija ne predstavlja kaos nego zdravu i održivu prirodu.
Ne pravite kaos od moje anarhije kao što bi ga napravili od svoje. Ja kaos jednostavno ne znam praviti - nije mi u prirodi.
Istina se na ovom svijetu ne skriva, nego obezvrednjuje. Za moju vrstu ništa žalosnije od toga nema, niti veće izvrnute vrijednosti, od one laži i istine.