amenoum.org blog 0 https://doi.org/10.5281/zenodo.5718446 /authors/Amenoum.html#credits

B . L O G

[ 2022.05.14 ] Building a shiny shrine of deception with fossils of muddy green
MESSAGE 0034: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.05.14
A couple of days ago Guardian published the results of a research about plans and investments of biggest fossil fuel firms. The result - all of them are investing heavily into new fossil fuel production, aiming to spend $103 million per day for the rest of the decade on these projects. On top of that, they have developed project options that could lead them to spend additional $84 million per day. If all that oil is burned it would increase global average temperature to almost 3° C above pre-industrial (1850-1900) levels - not counting the feedback emissions, which are increasing exponentially with increase in CO2. Taking these into account, the increase will be 4° C at least. These companies were always at the top of the richest companies in the world, and with current surge in oil prices they became even more valuable - Saudi Aramco has recently overtaken Apple as the most valuable company in the world. They are earning so much money that it is unlikely the additional options will not be realized. They knew about climate change before anyone else and they were counting (betting) on it so they can drill in the Arctic - these plans have not changed (they have even grown). Despite all the climate policies and hype about renewables, it's still business as usual for fossil fuel industry. Apart from having large influence on politics in democratic capitalism, you can be sure that these companies did a thorough research on the current and future state of the world and its technology - so if they're betting against humanity halting global warming you can also be sure it's a pretty safe bet.
For a lot of us, this is not surprising. Polarized people instinctively seek short-term profit, it's in their nature, and nature of beings cannot be changed easily - it requires transformation of consciousness which is likely predetermined to happen only for a small part of human population in the current generation.
It is not only the price of oil that is rising - among other things, the prices of lithium, cobalt and nickel are rising and so the price of batteries and electric vehicles have to rise too. Demand for lithium will only rise and, to prevent prices rising even more, new mines will be required. This is a problem with current technology due to water requirements - ≈2000 tons of water are required to extract 1 ton of lithium. In places like Nevada (which has lithium deposits) one would have to choose between spending water on mining and spending water on farming (it is currently used for farming). For local residents at least, food (and water!) should be more important than batteries. The price of oil (if taxes on oil don't increase) should be falling with all these new projects while the price of batteries could be increasing. But imagine what will happen if (or, more likely, when) China enters the 3rd world war. It surely won't be fighting against Russia. At that point, you can totally forget about cheap solar panels and cheap technology in general (cheap technology and food will be limited to China and Russia, although, Chinese and Russian people may not enjoy it much due to fear of nuclear weapons). You will then have a choice - to sacrifice your lifestyle or go back to cheap oil and gas. So... yeah - everyone goes back to oil and prays it's enough for one man (ie. Jesus) to sacrifice his lifestyle. Again. And that's how you get hell on Earth. While the Earth has mechanisms of self-regulation, the man has destroyed much of these mechanisms on its surface and is still destroying them. So there will be no global regulation of temperature (cooling down to sustainable average). The future is, thus, not abundantly green, but abundant with decay fueled by fossils of green. Neutral people should, however, be able to survive this hell. And for that, I recommend to start increasing local diversity of greenery and start burying your house.
If you really are neutral or non-cancerous for Earth, I believe god [Earth] will provide water for that greenery. In my case, god did provide - the land periodically ruptures, storing rainwater in shallow underground reservoirs, but there seems to be pressure periodically building deeper below too.
MESSAGE 0034: END
[ 2022.05.06 ] Važnost nuklearnog oružja
MESSAGE 0033: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.05.06
Vrag se boji nuklearnog oružja i zato se ratovi generalno ne vode u državama koje ga posjeduju. Posjedovanje nuklearnog oružja je jedini način da se zemlja obrani od infestacije američkim, demokratskim kapitalizmom. Bitno je i da je to oružje dalekometno (da može dokučiti vraga na drugom kraju Zemlje), što Sjeverna Koreja jako dobro zna. To je jedini razlog zašto Sjeverna Koreja ima i razvija nuklearno oružje. Shvatio je to davno i Pakistan. Njihov predsjednik je 1971. rekao da će razviti nuklearno oružje makar morali jesti travu. I s pravom su i jedni i drugi zabrinuti. Da nemaju nuklearno oružje odavno bi već bili infestirani američkim kapitalizmom i američkom vojskom, rastrojeni i podijeljeni (premda Pakistan i ovako vjerojatno vrag nastoji rastrojiti jer je ipak dostupniji od Sjeverne Koreje i nema nuklearno oružje koje ga može dokučiti). Da je Irak razvio nuklearno oružje ne bi tamo bilo Američke invazije i posljedičnog sranja. Da je Jugoslavija uspjela razviti nuklearno oružje (a bilo je pokušaja) ne bi ni ovdje bilo rata ni infiltracije američkog kapitalizma, a proleteri bi bolje živjeli uz komunistički kapitalizam. No ovo je vrijeme propadanja ljudske dominacije površinom planeta i politikom će se narod sve manje zamarati iako će ona sve više smarati narod (mislim da se u ovoj državi svima već odavno povraća na spomen birokracije i birokrata a to je nešto od rijetkoga što možemo i što hoćemo uspješno izvesti u Europu pa će i u Njemačkoj uskoro početi povraćati). Prvo će propasti demokratski kapitalizam, nešto kasnije komunistički, a najdulje će opstati oni izolirani od ikakvog kapitalizma (no tu sad više vjerojatno ne govorimo o državama, čak i u Sjevernoj Koreji već neko vrijeme raste kapitalizam).
Kad govorimo o komunizmu, jasno je da se ne radi o istinskom komunizmu (kao što nijedna demokracija na svijetu nije prava demokracija). Svaki komunizam je zapravo socijalizam (iako i on može biti dosta relativan). Pravi komunizam (u kojem rad nije nužnost za život, nego izbor za djelovanje, ili u kojem svatko daje prema sposobnostima i svatko dobiva prema potrebama) je, kao i prava demokracija, u polariziranom svijetu utopija. No ono što je utopija za polarizirane, može biti način života za neutralne. Takav način je nekad i postojao na Zemlji (zajednice lovaca-sakupljača) samo što ga je moderan čovjek nazvao "primitivnim" a ja bih ga bar nazvao mudrijim ako ne pametnijim, jer je održiviji.
Kapitalizam bi izolirane zemlje nazivao siromašnima, no sve bi to bile bogate zemlje samo bi im države bile siromašne kapitalizmom. Kapitalizam osiromašuje zemlju i bogati ljude materijom po cijenu duha, ali i to radi nejednako. No čak ni nejednakost nije razlog propasti, razlog je beskrajno siromašenje zemlje. To će dovesti do manjka osnovne materije i ekstinkcije polariziranog čovjeka.
MESSAGE 0033: END
[ 2022.05.01 ] Praznik sustavnog siromašenja
MESSAGE 0032: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.05.01
Svi znamo da se jaz između bogatih i siromašnih povećava no zašto i kako se to događa? Korijen toga nalazi se u temelju kapitalizma - ekonomiji beskonačnog rasta. Da bi ekonomija rasla, porebno je više ulaganja a za to je potrebno više novca. Taj novac iz ničega stvaraju banke koji putem kredita postaje dio ekonomije. No s povećanjem količine novca njemu se smanjuje vrijednost, što vodi do inflacije - povećanja cijena dobara i usluga. To se ne bi događalo da se novac tretira onako kako treba - isključivo kao sredstvo plaćanja a ne kao roba koja ima intrinsičnu vrijednost, poput kruha i zlata. No bankarima je u interesu da novac ima vrijednost pa su je i stvorili (napuhali). To samo po sebi ne bi napuhavalo razliku između bogatih i siromašnih da plaće i vrijednost imovine rastu adekvatno. No to ne može biti tako jer nitko ne prisiljava privatnike da uopće dignu plaće a kamoli da određuje koliko. Naravno, uz pritisak kojekakvih sindikata, plaće se eventualno nešto i povećaju no nejednako. Za radnika (proletera) situacija je to gora što je veća hijerarhija između njega i onoga na vrhu jer prvo se povećavaju plaće direktora, menadžera i sl. Što je poduzetnik veći on više i kalkulira i gledat će, ne samo da zbog inflacije ne izgubi ništa, nego da još dodatno zaradi. Hijerarhijom se tako teret inflacije prenosi na niže a najgore prolazi onaj tko najviše radi - proleter. Dakle, i bez ekonomskih kriza, taj proleter se sustavno osiromašuje. A u slučaju krize, situacija se za njega značajno pogoršava jer teret inflacije drastično raste, dok u isto vrijeme bankari i veliki ulagači trljaju ruke. Može se reći da je ekonomska kriza dio poslovnog modela kapitalizma, a situacija je za proletera bolja u komunističkom kapitalizmu jer su bankari i ulagači pod većom kontrolom i nemaju toliku slobodu - država više upravlja njima nego oni državom. No što se događa s novcem u ekonomskoj krizi? Da bi se sanirala šteta opet se zadužuje. Kojekakvi paketi i mjere spašavanja koji dolaze od MMF-a i Svjetske banke nisu nimalo dobri za proletera jer čak i kad bi kamata za kredit bila jednaka 0, opet se radi o stvorenom novom novcu koji vodi do inflacije. Tako se eto stvara jaz između bogatih i siromašnih. A po realnoj definiciji siromaštva - siromašan je svaki onaj kojemu se standard smanjuje inflacijom jer će u državi i ekonomiji kojom upravljaju bankari i ulagači eventualno postati i beskućnik ili će živjeti u autu za kojeg plaća kredit. Realna stopa siromaštva u demokratskom kapitalizmu je daleko veća nego što se to prikazuje. Za proletera dakle nema smisla ići za većim novcima (ili dugoročno, za novcima uopće) jer će za njih morati i sve više raditi. Umjesto toga, bolje mu se posvetiti onome što ima intrinsičnu vrijednost - npr. uzgoju hrane. Bankarima i ulagačima pak nije u interesu da se proleter posveti uzgoju hrane (tj. da manje cijeni novac) pa se i to pokašava svim silama spriječiti. Uz sve to se proletera uči da Ruse i Kineze naziva pogrdnim imenima (npr. komunjarama), da su proleteri koji ginu za demokraciju heroji i sl. A proleter sve te floskule guta tješeći se parolom da nešto mora jesti. Zabrinjavajuće je za proletera i kad praznik rada pada u nedjelju a tješi se time da je bolja i nedjelja nego nedjelja od dvanaest do jedan. Dok bankar za svaku krizu kaže "moglo je i bolje", proleter govori (iako sve manje riječima) "moglo je i gore". No gore je sve gore i neće proći puno kad će i proleter morati vidjeti da u Rusiji i Kini hrane ima viška, dok on jede plastiku i floskule stojeći na prekrasnom mostu koji ne povezuje nikog (niti mu je to bila namjena) ali je spasio tamo neku ekonomiju. Vidjet će to sigurno jednom - no što će mu tada preostati, osim da se s tog mosta baci... u jaz... slobode. Slobode za koju se svim svojim ropstvom borio. "Neka mu je laka zemlja", reći će bankar, kad već život lak nije htio.
MESSAGE 0032: END
[ 2022.04.24 ] Ratovi sistema: Iz šupljeg u prazno
MESSAGE 0031: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.04.24
Polarizirani čovjek je konstantno u ratu. Ako se ne bori sa drugima bićima, bori se sa stvarima, a u nedostatku materijala, bori se i sam sa sobom. Često ti ratovi ne rješavaju ništa za prosječnog čovjeka, samo stvaraju kratkoročnu iluziju promjene. I to na gore, jer čovjek se u svim tim ratovima dugoročno najviše bori protiv sebe. Jedni od, za prosječnog čovjeka, besmislenih ratova, su i ratovi sistema u kojima je uloga prosječnog čovjeka da guta nečiju propagandu, bori se po agendi jednog sistema protiv drugog a onda u toj borbi često i umire. No što ako ne umre? E tek onda je najebo. Usporedba kapitalizma i kapitalizma, iz perspektive dubioznih kolektiva Usporedimo jednu Njemačku, ili Europsku Ameriku sa Kinom. Na papiru, uspoređujemo veliku demokraciju sa velikim komunizmom, no u suštini uspoređujemo demokratski kapitalizam sa komunističkim kapitalizmom. Mnogi će tu pronaći velike razlike, trubiti o slobodi govora i cenzuri, no rijetko tko će se dotaći onog najbitnijeg - kvalitete života prosječnog čovjeka u ovom i onom sistemu, čovjeka kojem sloboda govora i cenzura ne znače gotovo ništa u svakodnevnom životu. Njemačka možda ima veći BDP po glavi stanovnika, no Nijemcu za život više novaca i treba. BDP je nešto čime se prosječnom čovjeku mažu oči, jer ono što je zapravo najbitnije za istog u polariziranom sistemu je razlika između bogatog i siromašnog budući da je vjerojatost da će prosječan čovjek pripadati bogatijem sloju društva zanemariva a postaje i sve manja.
U nekim bajkama postoji i srednji sloj, no on biva sve tanji i sve se više pretvara iz kontinuiranog prijelaza u crtu razgraničenja dva diskretna sloja.
I u Njemačkoj i u Kini postoji centralizacija moći i bogatstva, no ključna razlika je u proletarijatu. U Njemačkoj oko 16% ljudi živi ispod granice siromaštva, u Kini oko 0.7%. Kao što je vidljivo na slici \fig2022042801, u demokratskom kapitalizmu, taj broj se povećava, dok se u komunističkom taj broj smanjuje.
Fig. \fig2022042801: Postotak populacije ispod granice siromaštva u Njemačkoj, Rusiji i Kini u zadnjih 20 godina Dakle, u jednom sistemu se razlika između bogatih i siromašnih povećava a u drugom smanjuje. Jasno je onda, da bi za prosječnog čovjeka komunizam trebao biti bolji, odnosno, u njemu će kvalitetnije živjeti. Ratovi sistema: Iz šupljeg u prazno updated.
Bogaćenje bogatih i siromašenje ostalih će u demokratskom kapitalizmu postajati sve izraženije jer će destabilizacije ekonomije (odnosno rasta iste) postajati sve ćešće. Pandemija COVID-a pokazala je jasno da se u takvim prilikama najbogatiji bogate a ostali osiromašuju. A u demokratskom kapitalizmu - što je više novca u rukama bogatijih više je i moći pa je jasno da se stvari neće mijenjati u vašu korist. I jedan i drugi sistem je pak po dosadašnjem ponašanju dugoročno neodrživ i zbog neodržive eksploatacije resursa bi se realno cijelo čovječanstvo u globalu trebalo siromašiti eksponencijalno rastućom brzinom. No u zapadnom sistemu se teret prebacuje na siromašne a u oba se još uvijek i zadužuje (dok ide ide) pa se i siromašenje ublažava subvencijama, nedostatak kvalitete se zamagljuje kvantitetom s ljepšim pakiranjem i sl. ne bi li se sakrilo realno stanje stvari (pa tako npr. u SAD-u stopa siromaštva u postocima relativno stagnira iako se kvaliteta života prosjeka smanjuje - ako moraš raditi dva ili više poslova da bi jeo plastiku i to dok stanuješ u automobilu, možda statistički nećeš biti dio siromašnih jer imaš novca za tu plastiku ali, realno, izgubio si puno toga i siromašniji jesi). Stvari ne idu na bolje, samo se statistika pegla radi prodaje priče. Pitanje je možda tek da li je istočni već donekle platio cijenu zaduživanja zapada i da li će zapad plaćati relativno nedavno započeto jače zaduživanje istoka. Kako god, dug je velik i još uvijek raste, a za većinu onih u demokratskom kapitalizmu budućnost sigurno nije svijetla. Ne valja se zavaravati ni obećanjima revolucionarnih zelenih tehnologija koje će nam svima omogućiti lagodan i održiv život. I one su produkt demokratskog kapitalizma u kojem obećanje zlata vrijedi, naravno samo onom tko obećaje, ne bi li se još malo zavaravao. Nijedna revolucionarna tehnologija nije produkt kapitalizma nego bića kojeg je kapitalizam iskoristio. Bića s takvim potencijalom s povećanjem populacije postaje sve manje (ili je bar manje vjerojatno da će doći do izražaja), a među njima sve je manje onih koji još uvijek vjeruju kapitalizmu.
Zapitajte se onda, kada vas jedan sistem pošalje u rat ne bi li osigurao svoju egzistenciju, za čega ratujete i ginete? Mislite li da Amerikanci slanjem oružja Ukrajini spašavaju Ukrajinu i Ukrajinske živote? Ne, oni spašavaju pro-američki sistem demokratskog kapitalizma i za to žrtvuju Ukrajinske živote - u prijevodu, spašava se bogaćenje bogatih i siromašenje siromašnih. Prosječni Ukrajinac tako gine ne bi li u budućnosti bio siromašniji nego što danas jest dok u isto vrijeme slavi predsjednika koji podilazi interesima bogataša (onaj koji ga sponzorira je također povećao bogatsvo tokom pandemije, iako ima problema sa zadržavanjem tog bogatstva - vjerojatno jer je i manufaktura dezinformacija, koja je u punom pogonu u ovim trenucima, poskupjela, što se često jasno i vidi u medijima koje kontrolira i onim koje koristi za propagaciju anti-ruske retorike). Lokalno ratovanje - karaoke uz mogućnost proljeva U našoj zemlji samoopredjeljenih paćenika, božjih gospodara i vražjih sluga, situacija je šarena, miješaju se tendencije prema komunizmu i demokraciji, no put u EU je očito put prema demokratskom kapitalizmu, samo uz sporadično zavaravanje kojekakvim subvencijama.
Fig. \fig2022042802: Piramida robova božanstvu kiča No razlika između bogatih i siromašnih ne povećava se samo na individualnoj razini, to vrijedi i za čitave regije. Ako prevlada demokratski kapitalizam, tj. kad prestanu subvencije, Slavonija će se npr. još i više siromašiti dok u Zagrebu standard raste. Zapitajte se onda i vi Slavonci, kada vas američki NATO ili Zagreb (kojem demokratski kapitalizam očito više paše a vas kupuje obećanjima) pošalje u rat protiv drugog sistema - zar sam uistinu toliko suicidalan da želim ginuti za još veće siromaštvo? Oproštajna zabava, s kajmakom... uz aromu ćevapa Ne volim ratove, volim istinu. Ono što se servira u medijima o ratovima je vrlo pristrano izvještavanje uz mnoštvo iskrivljenih činjenica. Rus u ratu nije značajno drugačiji od Amerikanca u ratu, postoji određena razlika u tome tko više laže, no najbitnija razlika je u onom prije i poslije rata. Razlika je u količini nejednake jednakosti. No, iz pozicije neutralnog čovjeka koji ne želi služiti ni jednom ni drugom sistemu, razlike nema. Da li će se plavi lonac nazivati šupljim ili crveni praznim totalno me boli kurac. Neću da jedem iz praznog lonca.
MESSAGE 0031: END
[ 2022.04.22 ] Use and abuse of time loops
MESSAGE 0030: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.04.22
Interestingly, lately I have been exposed to a number of movies, series and computer games involving time travel. Seems to be a popular theme nowadays, but one thing is in common to all the scripts - it's never done right. That's because causal loops, time loops and closed timelike curves cannot be done [absolutely] right in nature. However, relative such loops are possible and are common. Locally, there are time loops with periods of a day, a month and a year. Time is cyclic in nature and repeats itself, it just cannot be repeated absolutely equally to the previous cycle - because it's not isolated. There are other cycles and for every cycle there is a bigger cycle and a smaller cycle. One can construct a manifold in which a timelike curve is the path of Earth's orbit around the Sun (Earth's path through space is also a path through time).
Note that, in General Relativity, Earth's orbit is not following a closed timelike curve. Solutions to Einstein's field equations can produce closed timelike curves but these are abstract - stemming either from unbounded or isolated conditions or usage of absolute constants, and, as such, cannot exist in [completely relative] physical reality.
Now assume the Moon is orbiting Earth in such a way it crosses this path twice. The Moon is then a time traveler - one time it appears in future, the other in the past of Earth's path through time, while the Earth travels through its past constantly. But from the perspective of the Moon, vice versa is true.
Note that, this solution (manifold) is isolated - we are considering passage of time relative to the Sun only. Sun might have a dominant influence here and we can consider this a dominant manifold in the absolute solution of the Earth's timelike curve but if we zoom in on Earth (or zoom out), we will hardly conclude that every year is the same for Earth, let alone anything on, or inside, it. It should be clear now why absolute time loops cannot exist - such time loop would have to be infinitely big (it is the sum of all curves on all manifolds tied to distinct sources of energy) and on such loop one can never cross the same point twice. One can have closed timelike curves on isolated manifolds but these are not absolute time loops, they are as relative as that isolation.
So why are all the movies [and mathematicians who believe in absolute reality] wrong? For many reasons, but primarily because of assumed frame invariance - you can always tell who is a time traveler, the same person is a time traveler regardless of a frame of reference. In other words, these movies feature causality and time travel together, while the two simply cannot work together. In reality there is no absolute discrimination between past and future, action and reaction, and causality is just a special case of correlation arising in pockets of localized absolutism - places, or scales, of unstable energy. Mathematically, the cause of causality itself is the inflation of time between events where asymmetry in energy creates a direction of evolution enabling discrimination between action and reaction. Physically, inflation of time is inflation of space. Increasing violation of causality on our scale should then indicate pending deflation and relative inversion of causality. And violation of causality itself should be preceded by shortening of periods between action and reaction (accelerated evolution), or, karmic interactions... Yes MU-TH-UR, I know I am repeating myself, again, but I have no choice... I fell in this.. time loop. But don't worry, I can already see you too, approaching on the horizon. ... GET ME OUTTA HERE!
MESSAGE 0030: END
[ 2022.04.05 ] Date of the World War III
MESSAGE 002F: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.04.05
An interesting synchronicity has recently been spotted between start dates of two world wars and Russian invasion of Ukraine, as shown in Table \tbl1.
World War I1914.07.2819+14+07+28=68
World War II1939.09.0119+39+09+01=68
Ukraine invasion2022.02.2420+22+02+24=68
Table \tbl1: Correlation between war dates Let's calculate the odds for this. In every year, there are 12 dates with numbers adding up to 68, so a chance that any war will start on such a day is 12/365.25 = 1:30.44. Not such a small chance, but what is a chance that two world wars will both start on such a day? The answer is: $\displaystyle {12^2 \over {365.25}^2} = 1:926.44$ Now the chance is a bit smaller, but what are the odds that 3 world wars would all start on such a day? The answer is: $\displaystyle {12^3 \over {365.25}^3} = 1:28198.56$ So the odds are almost 1:30000, not impossible, but small enough to consider this as a meaningful synchronicity. However, the start of invasion of Ukraine cannot be a formal date of the start of a world war. If one would consider Russian invasion of Ukraine as the start of the World War III, one should also consider German invasion of Czechoslovakia as start of the World War II (a date which doesn't add up to 68), rather than German invasion of Poland (when the world actually engaged into war with Germany).
German occupation of Czechoslovakia in WW2 was similar to Russian occupation of Ukraine - with a smaller part of the country annexed first and other parts invaded later. Interestingly, German annexation of the Sudetenland (part of Czechoslovakia) started on October 1st, 1938 - a date which also adds up to 68.
The war in Ukraine is just the intro (world is not formally involved in that war, although arming of Ukraine by the West certainly is a direct involvement), World War III will formally start when either Russia invades another country or someone pretending to be Russia fires a missile toward a NATO country - triggering a direct and formal response of the world. Assuming the correlations above are meaningful, one could then predict possible formal dates for the start of the World War III. I don't think Russia will invade any other country soon.
They're very patient, 8 years have passed between annexation of Crimea and full scale invasion - compare that to Germany who invaded Czechoslovakia only 5 months after annexation of Sudetenland and then 5 months later invaded Poland. Of course, Germany didn't encounter much resistance in Czechoslovakia so the situation now is a bit different (but would it be without the West arming Ukraine?).
On the other hand, those pretending to be Russia are more likely to be impatient so there's good probability for the formal start date of the World War III to be a date in the current year. I don't gamble, but if I would, I would say 2022.05.21, ±1 month... and would probably be wrong. Physical interpretation A proper synchronicity should not be based on random or convenient (biased) logic. In the example above, it was convenient to split the year into two numbers but can the two numbers be correlated with physical reality? In nature, there are yearly and monthly cycles and the numbers representing day, month and year can be correlated with these cycles - representing a particular state of a local universe. There are also bigger cycles which in nature correlate with the order of magnitude. Therefore, one cannot just split the number [in a date] arbitrarily and claim there is meaningful synchronicity there.
Actually one can do that, correlation with physical reality might be found eventually, but it is a gamble.
However, splitting the year into a number representing century and a number representing a year in that century should be allowed (elaborated in next chapter). Due to cyclic nature, it is also allowed to discard higher components (bigger cycles) in comparison (although this decreases probability of meaningful correlation, and magnitude of effect).
Note that, if one does not split the year, the sum of numbers in the first two world wars is still the same (1949).
So if dates of world wars are correlated, one could also consider a different, simpler logic, such as one shown in Table \tbl2.
World War I1914.07.2814+07+28=49
World War II1939.09.0139+09+01=49
World War III2022.04.23 ?
2022.05.22 ?
...
22+04+23=49
22+05+22=49
...
Table \tbl2: Correlation between world war dates In any case, one could argue that the sum itself is meaningless - the addition of years, months and days seems like adding apples to oranges. However, this is not the case - this is the equivalent of adding small apples to big apples, which makes more sense.
Note however, that adding apples and oranges is not absolutely meaningless either - it is the addition of one food and another food. It is just more likely one will be adding big apples to small apples than adding apples to oranges.
Universes are self-similar and bigger cycles resemble smaller cycles in nature. Thus, if nature does not discriminate between the scales [of energy], the sum of normalized scales makes natural sense. Mathematically, the universe is normalizing the scaling vector in operation. In example, for World War I: $\begin{aligned} \begin{bmatrix} 14 & 07 & 28 \end{bmatrix} \times \begin{bmatrix} 365.25 \\ 30.4375 \\ 1 \end{bmatrix} &=\gt \begin{bmatrix} 14 & 07 & 28 \end{bmatrix} \times \begin{bmatrix} 365.25 / 365.25 \\ 30.4375 / 30.4375 \\ 1 / 1\end{bmatrix} \\ &= 14*1 + 7*1 + 28*1 = 49 \end{aligned}$
Note that in Complete Relativity, there is no discrimination between space and time. Three adjacent vertical energy levels correspond to three dimensions of time. Each dimension of time thus represents a particular scale. For more information, check chapter The unification in Complete Relativity.
A proper reference frame One could argue that a century cannot be correlated with a known periodicity in local reality and that might be true - if one does not consider harmonics. A lunar-solar cycle is equal to 33-34 years, very close to 100/3, making it a 3rd harmonic of a 100-year period.
A lunar-solar cycle is also a 5th harmonic of the orbital period of the outermost planet, Neptune (≈165 years).
But is century the right choice for the interpretation? The period of a lunar-solar cycle might be a better (more localized) reference frame, but where/when does the cycle start? Assuming the lunar-solar cycles are aligned with centuries, years 1900, 1933.33, 1966.66, 2000 would be the years of cycle beginnings/ends during the last century. This would produce the same sum for the 1st and the 3rd world war as in Table \tbl2, but not for the World War II (the sum would be 06+09+01=16, as the war started in year 6 of the cycle). However, assuming the cycle starts with the year 1907, the sums for the world wars become equal again. This is shown in Table \tbl3.
EventGregorian dateLunar-solar dateSum
World War I1914.07.28**07.07.2807+07+28=42
World War II1939.09.01**32.09.0132+09+1=42
World War III2022.04.23?**15.04.2315+04+23=42
Table \tbl3: Lunar-solar correlation between world war dates In fact, choosing any year from 1907-1914 for the start of a 1st cycle in last century would produce equal sums.
Note that I have put asterisks (**) in place of a lunar-solar cycle of lunar-solar dates in Table \tbl3. According to the hypothesis (check article Understanding synchronicity), the number of equally treated periods in a date (time) is correlated with the magnitude of effect in space. Thus, here it was assumed that world wars have roughly equal effect of magnitude 3. However, it is possible that all have the effect of magnitude 4. In that case, first two world wars must have happened during the same lunar-solar cycle. For the sake of argument, let that cycle be 01. The date for the World War III now must be different, as shown in Table \tbl4.
EventGregorian dateLunar-solar dateSum
World War I1914.07.280107.07.2801+07+07+28=43
World War II1939.09.010132.09.0101+32+09+1=43
World War III2022.04.20?0415.04.2004+15+04+20=43
Table \tbl4: Lunar-solar correlation between world war dates The expected magnitude of the war should thus be known with the start date. If the world war has started in Ukraine after all (there is a significant difference in effect between German invasion of Czechoslovakia and Russian invasion of Ukraine, if it is the effect that matters not the formal involvement of the world - the World War III has started), it's magnitude will be at least 4 according to dates with 100-year cycles (centuries), but according to lunar-solar dates, it shouldn't be a world war at all. Since there are signals suggesting the world war is upon us, I believe indeed it is. It is only the start date that is still questionable.
So what is, in the end, the proper reference frame, producing proper dates for us, to properly correlate events in local time? There is a high equality (low relativity in equality) between the phenomena of world wars and there's logic for these to occur at the same point in scale-invariant cyclic time. More invariance there is between reference frames, the better, so perhaps we should synchronize our centuries with lunar-solar cycles synchronized with world wars [synchronicity] (or volcanism) and declare this the year 2011, not 2022. That's how much the world lags behind some of us anyway... Date of the World War III updated. Uncertainty Nature might use leap years in our brains, but that's not the case everywhere. Similar is the case with other cycles - somewhere integer numbers will be used, somewhere precision will not be sacrificed as much and leap quanta will be smaller. Dates can also differ between one part of the world and the other. To take all this into account, for any date here, uncertainty of ±1 day should be implied.
MESSAGE 002F: END
[ 2022.03.25 ] Synchronicity in icy karma
MESSAGE 002E: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.03.25
Something odd happened today. I was doing some construction work in the city with my parents. At some point, a guy (who seems to live nearby) comes, says hello, and gives us ice-creams. This seemed odd, but I didn't think about it much - neighbors can be friendly, even if we've never experienced them sharing ice-creams before. However, later, the very same day, things got interesting. On the way home we stopped at the store for mom to buy some groceries. We didn't notice anything unusual at the time, but an hour later she notices she was charged for a couple of ice-creams, even though she didn't buy any! What is the meaning of this? To me this shows a couple of things - correlation of synchronicity and karma, relativity in cause and effect. I have predicted global increase of synchronicity during strong evolution but also the shortening of periods between karmic events (due to synchronization of large scale and small scale energies - space and time).
One could also interpret this as another message from god [Earth]: nothing is free. This has elevated importance at this time - with all those weapons being sold as gifts.
We got ice-creams from one man (who paid for them), we paid ice-creams (unconsciously even) to someone else - the very same day. This simple example contains evidence for 3 important things:
 • evidence that karma is indeed the generalized law of action and reaction,
 • evidence that intervals between karmic actions and reactions are decreasing,
 • evidence that causality is commonly violated on large scale too.
However, the story didn't end there. My mother went to the store afterwards, asked for a refund (something I wouldn't do, but she's not aware that karma is real) and got the money back. Great. Now, we owe some ice-creams again... or, at least my parents do (see note below). I'm not surprised for my parents - they are still addicted to life in debt (if one owes money one is likely to owe other things as well).
Note that we got 3 ice-creams, but she was charged for 2. This I explain with fragmentation of karmic action (reaction) - one of us (myself, I believe) is either not in debt, or, the remaining ice-cream shall be accounted for in a different transaction.
It's interesting also how polarized people are blissfully unaware of karma and synchronicity - my mother didn't sense anything odd about ice-creams, she sensed missing money (that's probably why she was checking the bill). Thrive on debt, then collapse paying debts - when it becomes impossible to borrow more. That's how it works with short-range/short-term senses.
This is why systems of democracy will never be sustainable with polarized people in majority (people with short-term interests choose leaders with short-term interests). With monarchs, or dictators, there is a chance for sustainable operation of a polarized nation - the leader could be neutral (especially, if leadership is inherited). However, if majority is polarized, such leader is likely to be overthrown. But even if not, with civilization being generally polarized, neutral leaders will be rare and will generally represent only short-term excursions into sustainability. Hence, collapse of any non-externally regulated polarized civilization is inevitable.
MESSAGE 002E: END
[ 2022.03.13 ] Predictions coming true
MESSAGE 002D: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.03.13
My predictions are becoming true fast. Only some 2 weeks after I have predicted the collapse of NATO, an unmanned plane (drone) has fallen in the capital city of the country where I live (Croatia), a NATO member. It was not launched by Russia (they obviously want to avoid conflict with NATO), it was, most likely, launched by Ukrainians - to provoke NATO response to Russian invasion (however, directly, or indirectly, those in US who have an interest in the World War III, might also be behind it). Of course, Ukrainians denied it and blamed Russia, and once it becomes obvious who launched it, they might claim this was an error (as some already do) - which is absurd. These kind of drones might be old, but they are reliable (as older technology generally is), they're not equipped with GPS so this was not a navigational error (as some claim). The drone did not malfunction either - it fell once the fuel was exhausted. Obviously, it was intentionally launched in the direction of NATO countries, it wasn't important where exactly it would fall - although, this could have been calculated, based on the amount of fuel. But the real problem here, for NATO countries, is that there was no response from NATO. No aircraft were launched to intercept, investigate and react to the invasion of airspace (which is a standard procedure in these cases). This suggests that NATO high command knew what this was and where it would fall, it simply chose not to react. Was the reason for this the fact that the drone was expected to fall in an small and insignificant country as Croatia (which, to US NATO, is important when it fights for its interests, but otherwise not) or something else? In any case, this has caused some outrage, and I interpret it as the beginning of the collapse of NATO. It's also interesting that this happened in Croatia, a country I hypothesized to be the precursor for pending global changes - another prediction becoming true. Predictions coming true updated.
I suggest Croatia to stop helping Ukraine and get out of NATO if it wants to avoid war because the next drone launched by the pro-American Ukrainian madman will most likely be armed and will have a specific target (which will likely remain Croatia if it remains in NATO). Even if you believe the Russian madman is launching these, the outcome is the same - none of the madmen would touch neutral Croatia.
MESSAGE 002D: END
[ 2022.03.09 ] Future ahead
MESSAGE 002C: BEGIN
Log entry: Future ahead
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.03.09
The analysis of global seismicity and volcanism revealed interesting correlations. The results suggest that the war in Ukraine is indeed the start of the World War III, but not only that. There is a signal suggesting big stock market crashes (most likely this year or in the year ahead) and collapse of the economy similar to the Great Depression of the last century. Statistically, however, one cannot claim great confidence in this signal - there's simply not enough data (ie. there was only one Great Depression). On the other hand, we probably won't have the time to wait for data to accumulate. The fact is, with the war in Ukraine, the economies have started showing the signs of recession and at least partial collapses - confirming the signal. But not everyone has to wait for statistics to accumulate to increase the confidence in the signal. This is why there is synchronicity. I believe, to all of us who experience it and who have enough experience with it - the signal is clear. This is the start of the World War III and most likely the start of a great, if not greatest, depression. Another question comes to mind - who will China invade and what will North Korea do? Weak signal told me China will invade Pakistan (which might not make sense to many), but it's too early to tell. The US will probably wait until it's economy is hit harder before it engages into war - even though war ain't good for the majority of people and economy in the long-term, it's always good for the top few. How long will all this last? This depends largely on one thing - how big will be the resistance to change [the lifestyle]. Hadn't there been resistance in Ukraine to Russian invasion - there would be no war and probably no World War III (I'm not blaming Ukrainians for the war though) and no depression. It might not seem obvious now, but everything happening now is linked to global changes of climate and environment. And those who whole-heartedly support Ukrainians now will soon be the ones who will blame them for bringing famine to their home. The blame will be shifting then, from the East to the West, and in the end it will end where it was born.
MESSAGE 002C: END
[ 2022.02.24 ] 3rd Act
MESSAGE 002B: BEGIN
Log entry: 3rd Act
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.02.24
So it has begun. While good part of the world will blame Russia for invasion, it is the US that made it happen. The US knew very well what will happen if Ukraine starts the process of joining NATO. Yet, they've broken the promise and started expansion toward Russia. The expansion of NATO is bad for a couple of reasons, even for its members, but, to US NATO, Russian demands were non-starters.
Let's not fool ourselves, the NATO is led by US, it follows its foreign policy and it is, effectively, the expansion of its military power.
How can diplomacy be a non-starter to an organization supposed to ensure peace? This is similar to non-starters regarding climate change, where the US has shown it is determined not to change its lifestyle at home. It's obviously determined not to change its lifestyle in the rest of the world - the NATO, just like the economy, must keep growing indefinitely. Wars and economies are tightly entangled and sometimes conservation of lifestyle will require war. The Russia clearly did not want this war, the US clearly did, as did the president of Ukraine, who openly called for military action against Russia even before the war. This is also the guy who stated the exact time the war will start and when it didn't start at that time, he claimed he was joking (!). Wow, who wants this joker for a president? US? Croatia? Nah... we already had one as a prime minister, who, somehow, ended up in jail (we are still surprised, he had good jokes). 3rd Act updated.
Perhaps not all politicians are puppets, but if any politician is a marionette, this one is the most obvious one. Consider this, Mr. Zelenskyy (Ukrainian president):
 • did not have a career in politics previously, he was an actor prior to his presidency,
 • he had a lot of experience acting the president,
 • his campaign was sponsored by a billionaire who's a former banker, who was likely stealing money from Ukrainians and transferring it to US and Switzerland and who also kept a live 5-meter long shark in his office (!),
 • during his campaign, Mr. Zelenskyy was avoiding journalists, leading the campaign mostly through social media (= his campaign was completely scripted).
On top of that, after he was elected, Mr. Zelenskyy appointed the lawyer of the same billionaire as his chief advisor (head of the Presidential Administration of Ukraine). Clearly, Mr. Zelenskyy was chosen as a puppet, he never stopped acting the president, he just replaced one script with the other. Per the deal, he likely has no choice but to act the hero in this war, just like he had no choice but to insist on NATO membership and just like he has no choice but to have a role in fake news and misinformation orchestrated by media in Ukraine (again, controlled by his master). This war was started by two men - pro-US billionaire supporting American export democracy (promising people everything they could possibly want, even a war-free country, then sucking everything they have into the mouth of the elite - after the war), and the Russian president who became allergic to promises. So no, the real Ukrainian president and his mouths and selfies are not fighting for interests of the people of Ukraine, certainly not more than mr. Trump is fighting for truth with a product called Truth Social.
I do not consider Russia white and US black (far from that), but it's not Russia that's disrupting balance in the world, it wants to restore some balance and ensure it is not consumed by US. The Ukraine was divided between east and west before the war, now it will be formally divided and devastated (which was even announced with the last message from god). That is also, statistically, most probable scenario. But will it end there? There are still more countries to divide and conquer. Even the divided ones are not off the table when you're greedy. But the question now might be how angered Russia is, not how greedy US is. Will it now start reflecting US behaviour and try destabilizing democratic states as US did with communist ones? Or has that started already?
As the war started (almost on schedule), now the US and their European corrupt puppets are trying to portray Putin as a madman. Sounds familiar? The same rhetoric (or recipe) was used against Saddam Hussein (perhaps even for the same reason - oil). This is done for two purposes:
 • to provoke the guy even more,
 • to have an excuse to kill him and take over his homeland.
The US wants Putin angry, and if he does get angry, the 14 countries that joined NATO after 1997 should become a bit worried. Some are even comparing Putin with Milošević and his invasion of Bosnia and Croatia. Well, that is insane. Milošević wasn't interested in saving Yugoslavia, he was interested in expansion of Serbia. That's why he was targeting civilians, that's why there was genocide and ethnic cleansing. Putin is choosing his targets carefully and he isn't interested in the expansion of Russia, he wants to subdue the expansion of America - because the expansion of American democracy, culture, military presence/power (through NATO) and American lifestyle (which is, basically, the expansion of cancer) - is the expansion of America.
Russia was trying to use diplomacy to stop NATO expansion since the 90's but it was ignored. As Putin said, the US created the enemy in Russia. Now, it's manufacturing insanity in Putin. Although he sometimes says non-sense about his enemies, unlike some other presidents, he's generally acting very intelligently. All politicians are prone to saying non-sense and lies as part of their propaganda. One should be looking at what politicians [do not] do, not much what they say, otherwise one would conclude that all of them are mad and insane. 3rd Act updated.
In reality, Russian invasion of Ukraine is not different from US invasion of Iraq. Yet, no one in Europe portrayed Bush as a madman, no one imposed sanctions on US and no one blamed US for deaths of about 1 million Iraqis and destabilisation of the region that followed. Obviously, there exists a strong bias in politics and media regarding geopolitics. The biased narrative, employing filtering and oversimplification, in reality translates to arming and other help to a favoured party - fuelling confrontation, prolonging conflicts and increasing casualties while manufacturing public consent to polarised action.
However, thanks to whistle-blowers, nowadays dirty laundry has a tendency to get exposed. Corruption often lurks behind the comedy in politics. NATO is too big for itself and some, long overdue, exposure could be a trigger of collapse. It would save many countries from this war and could shift the battleground from the cursed to the sacred grounds. Be there conscious conspiracies here or not, I'm sure karma will eventually make it right. The 3rd World War might have started on neutral ground but I see it ending far away, not necessarily with weapons it has started with.
MESSAGE 002B: END
[ 2022.02.18 ] Message from god: Recalibration
MESSAGE 002A: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.02.18
On 2022.02.06, a Moroccan boy, 5 years old, trapped in a well for 4 days, dies. On 2022.02.18, A boy in Afghanistan, 5 years old, trapped in a well for 3 days, dies (some sources claim he was 6 years old and trapped in a well for 4 days though). The same day, 13 people (all women and children) in India die, after falling into a well. All these locations are roughly on the same geographic latitude, as shown in Fig. \fig20220206.
Fig. \fig20220206: Well locations (Afghanistan location source: Original News) Here, one could interpret the 3rd signal as the stop signal in the message and discard it due to weaker entanglement, however, it also might have a greater purpose. Obviously, the first two signals reveal strong synchronicity - a generally rare event "5 year old boy trapped in a well for 4 days dies" has happened twice on Earth with less than two weeks distance apart in time. Not only that, but the two locations are separated by the same distance in space from the Great Pyramid in Giza (as shown by blue lines in Fig. \fig20220206). Interestingly, the Great Pyramid is at the same longitude as Ukraine (a vertical line passing through the location of the Great Pyramid would also pass right through the middle of Ukraine). What is the meaning of this? What I see in this message is that the location of the Great Pyramid should be the location of a 0° (prime) meridian, not Greenwich. The choice of a 0° meridian on a planet should not be arbitrary (most animals are bilaterally symmetrical, although, in its adult form, Earth might become radially symmetrical - like sea stars, for example). Usage of the longitude of the Great Pyramid (31° E) as the Prime meridian has been proposed before, as it was claimed that this location was the geographical center of Earth. Newest calculations put the center a bit north, in Turkey, but only 3° more east in longitude, at 34° E.
Note how close are fights that have occurred (or are occurring) in Syria/Iraq and Ukraine to that longitude.
This center is changing over time, naturally, but it is quite possible that the location in Giza is the correct location on average. The fact that countries at or around this longitude are neutral and/or divided countries between east and west cultures (Ukraine being the best example, but there's also Syria/Iraq on the right and former Yugoslavia on the left, etc.) is another strong argument in favor of the hypothesis. This is the longitude around which it would be expectable for strongly polarized east and west countries to wage their wars - while neutral people, like women and children, loose their lives. But there could be additional messages here - it's interesting that, despite all falling in a well, none of these people died of drowning...
MESSAGE 002A: END
[ 2022.02.11 ] First human on Mars won't be so human
MESSAGE 0029: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.02.11
In 1783 the Mongolfier brothers sent a sheep, a duck and a rooster aloft in a hot air balloon to see if ground-dwelling animals can survive the trip high above ground (the duck serving as the experimental control). In 1957 a dog called Laika became the first living being in orbital spaceflight. In 1968 tortoises were orbiting Moon, as first inhabitants of Earth to do so. These are examples, but animals preceded brave human explorers in exploration many times in history. Mars' surface is harsh for humans and exposure to radiation during the trip could leave serious consequences. Add to all that the modern obsession with preservation of human life and you know that first animal on Mars is unlikely to be a modern human. But it won't be just any animal. Most likely, this will be a hybrid, most likely a hybrid of a dog and man. I call it homo.gamma.anubis. Sounds familiar? Yes, I am convinced that Egyptians didn't build the two largest pyramids and I now believe what they found in the sarcophagus in the Great Pyramid in Giza was a fossil of homo.gamma. It explains everything. Still, these hybrids are unlikely to be resistant to radiation, so they will probably be wearing something like a coat of fungi on their trip to Mars. When will this happen? E. Musk said SpaceX could send humans to Mars as early as 2024, assuming they send some cargo in 2022 (hm.. that's this year... he's crazier than I am). I'd say 2029 is more realistic, it will take some time for hybrids to get public approval, if nothing else... First human on Mars won't be so human updated.
Hm, after I've posted this, Elon Musk has revised his estimate - to 2029. I knew someone other than me is reading my blog... Nah, it's just reality aligning with my predictions.
So keep watching movies, soon homo.gamma will be added to the bag of the holy political correctness, now it's still under-represented or over-represented. Oh yeah, don't worry, the second trip to Mars will be politically correct, it will include some of the brave humans too... or all of them assembled into one rambo, called Rainbow.
MESSAGE 0029: END
Log New kind of people, kind of, very cheap, made in China updated. [ 2022.02.09 ] New kind of people, kind of, very cheap, made in China
MESSAGE 0028: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.02.09
A lot of people believe that technology and human intellect can and will save humanity from whatever future holds for us. Others don't think so, but believe drastic changes are far away. Those who believe [and especially act] differently are very rare. I have made a lot of predictions while devising my theories. One of these is periodically accelerated evolution, but even I am sometimes surprised at the speed these predictions are becoming true. One of these are artificial human wombs. This has now become a reality. Sure, the technology has not bet used on human embryos but that's only because the law doesn't allow it. The technology itself is mature for such use and it's only a matter of time before this will be officially allowed. Many people don't realize how significant this is. It's one of the turning points in history that will, being a logical transition due to extreme conditions, probably go unnoticed - but the implications are enormous. If anything can be called a Pandora's box - this is it, a giant one. It opens up a path to complete manipulation and total control of population by industrial governments. Maybe you don't care what happens with these babies, but then you probably don't care about your self, for a couple of reasons:
 • you could become obsolete during your lifetime,
 • when you die, you could reincarnate as one of these babies.
These babies will, inevitably, be different, not only due to epigenetic differences during development but even more due to genetic manipulation which will soon become mandatory. These embryos will effectively be resources just as plants are resources in food industry. So you can expect hybrids too - dogs, for example, are most likely candidates for this, they can be more easily controlled, they don't ask much, etc. In fact, I have predicted these hybrids before (homo.gamma species). Considering how things are progressing, I'd say such hybrids are only a couple of years away (even if they might be hidden from public at first for obvious reasons). You think ethics will prevent this? Right. When pregnancies become illegal, traditional human is becoming extinct and all his ethics with it. But somehow I don't think anyone's gonna wait until you die. Either your dying will be accelerated some way (I've predicted this too before, with no conscious conspiracies) or this will be sold as a necessity, a cure, or something similar. I'd say both is true. This future will be advertised as heaven (it makes it physically easier for mothers, increases equality between men and women directly and indirectly...). Will you buy it? Yes, you probably will. What do you have, or believe, that you didn't buy?
Just like school is used to prepare children to slavery to the system - which somewhere goes to extremes and somewhere more emphasis is put on actual education, the detachment of babies from mothers at such early stage of development won't have equal consequences everywhere, but a question comes to mind - who will the future child eventually consider as its parent? The biological ones or the system? Things are going to become very fucked up...
A connection between a mother and a child in uterus is much deeper than generally thought but this will be ignored, favored connections today are remote. Artificial wombs, just as vaccine subscriptions, are a logical step in the continuous alienation of people from [wild] nature (and physical connection). And I am aware that most of people are actually ok with it (effectively, most people are ok with everything that's served to them, mostly because they don't care about their souls, they care about their bodies), however, to some of us this is a death sentence and I just hope I won't go to Mars to get away from all of this.
MESSAGE 0028: END
[ 2022.02.07 ] A wish of deranged, command for the damned
MESSAGE 0027: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.02.07
When you strongly believe (know) something is bound to happen and you strongly desire for it to happen, it is hard to resist making predictions about it - when exactly it will happen? But this desire will inevitably make you biased and will influence your prediction.
Your intelligence can be clouded by different things - depression, desires, stress, or any other polarized disease.
Due to this cloudy weather in your brain you won't be conscious about the bias in your prediction. This is why it is always good not to claim anything with absolute certainty and why it would be good to reanalyze and correct your statements every now and then (although, generally, the best practice would be not to haste with statements in the first place). While I often claim I am neutral, I too get biased at times and predict premature dates for certain events (which sometimes could be interpreted as "putting words into god's mouth"). However, I will generally correct my mistake soon (if I do not, then the prediction is not considered a mistake - it is based on hypotheses with a high degree of confidence). Now look what has the White House national security adviser said recently: "We are in the window. Any day now, Russia could take military action against Ukraine, or it could be a couple of weeks from now.". This is just one of similar statements coming from US. They've gone as far as producing this: "U.S. intelligence agencies believe Russia has formed a plan to fabricate a pretext for an invasion of Ukraine, potentially by producing propaganda videos showing a staged attack.". This is a typical example of someone with a strong desire for a particular event to happen. There is no evidence provided nor does anything suggest there is any evidence. There is only a weak hypothesis based on presence of Russian military (mostly in their own country!). I, for example, believe that US has fabricated a lot of pretexts in the past pretty much all over the world. Many people believe the same, but no one goes to war against US even with a solid evidence, let alone belief. Yes, maybe there is some increased activity and buildup of troops on the Russian part but what about occasional increases in US presence and activity all over the world? In South Korea, for example, they're regularly doing exercises and they've even managed to make South Korea pay for their continuous presence and provocation of North Korea! But why should I care for what happens in Ukraine? I shouldn't. But the US is, by its inflation of fear and preparation for war, pressuring Ukraine to join the NATO. It's perfectly understandable that Russians don't want this to happen - neither do I, nor does anyone sane who does not want a World War III. The US wants it obviously (or desperately?), so they've started sending gifts, not only to NATO members but to Ukraine too (for whom they decided will join the NATO). A couple of days ago, my country has been given a couple of helicopters. Oh how happy we are. Indeed. A never-ending, bloody blue Christmas. I'm surprised we didn't get any bombs to decorate our trees. But I guess Ukrainians are the special ones, today. Luckily, we're a small country and only have a couple of pilots who can fly these monstrous machines, so they didn't send us more. But maybe they'll teach some of us for free so we can get more and be even more happy. These are only the most recent gifts, there have been other gifts over the years, all military equipment - by some strange coincidence (obviously, they were counting on a war in this part of the world for quite some time). Yeah, who cares about food, weapons are what poor countries need the most... I guess the only reason Africa gets food is because they're too skinny to carry weapons. Anyway, at times like these I wish this was some country in Africa. I'd spend my time in a sarcophagus, away from gifts of peace selling countries and ever-present noise of human stupidity. Man giving food to Africa is a devil giving dog a bone so he can dig treasure in his backyard. What then, is, a man giving weapons? A banker? Fuck you America. My balls are not for hire You can buy my sarcophagus with my dead body in it and throw it at Russians if you will [and then blame Russians for killing me], but even if Russia and China are now imitating your past and not present self, you'll never get my living soul to fight for your interests. One day your big corporations, your big banks, big tanks and big pharma will become big karma and everything big will reduce to the size of your balls - a genetic disorder you try to compensate with big balls of fire. Until then, you can put this on repeat in your stubborn immature mind - souls of good are the brightest balls of fire, and you can try to imitate them, but these do not burn for war and none are for hire.
MESSAGE 0027: END
[ 2022.02.06 ] The color of urgent slowdown
MESSAGE 0026: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.02.06
Perhaps not many people are aware of this, but, due to Doppler effect, the perceived color of objects depends on your velocity relative to that object. In example, if you speed up sufficiently, a red light on a semaphore will first become yellow for you, and then green. If you speed up even more, it will become blue, etc. But this relativity of color is present in metaphorical usage too. Consider nuclear energy as a green solution.
Fear of nuclear energy is misplaced or irrational. The same as the fear of flying - statistically, you're much more likely to die in a car than in a plane, but plane crashes don't happen so often and typically a lot of people die in that crash, so it always becomes a sensation spread all over the news and mouths of politicians and whatnots. Paradoxically, if it would happen more often - it wouldn't be perceived as so dangerous.
Majority of waste (up to 90%) of a nuclear power plant can be disposed as regular waste. Highly radioactive waste is (or will be, in some countries) stored underground in deep geological repositories. Now, relative to surface in the short term - this is a very green solution (although mining fuel for nuclear power plants is still not), but relative to Earth's crust not so much. Replacement of fossil energy with nuclear energy is to certain degree a translation of atmospheric heating to crust heating. There is a lot of energy in radioactive waste - apparently, nuclear waste from the last 50 years currently sitting in US, if recycled, could power entire US for about 93 years. Now, assume that energy is spent in 1 year - what kind of effect would it have on climate and the environment? The earth crust is radioactive already - some 50% of its heat is generated with nuclear fission of elements in the crust and mantle. This geothermal energy is responsible for tectonics. Burying radioactive waste deep in Earth's crust will be inevitably coupled with tectonic activity. The increase in earthquakes and volcanism translates to more greenhouse gases and pollution in atmosphere on the surface. The question is only how good the Earth's crust is in recycling of nuclear waste to geothermal energy? I have previously hypothesized increases in tectonic activity during strong evolution events of planetary neurogenesis, together with a temporary increase in decay rates (due to decoupling of Earth's gravitons from acquired matter). I wonder to what degree will the increase of nuclear energy usage in humans be correlated with this. In any case, if you want to be more green you want to produce your energy there where it is used. Running toward the red alert on the wall of a crumbling home might make it look green for you, greener the faster you transition from one energy source to the other, but, make no mistake, no illusion is conserved upon hitting the wall.
MESSAGE 0026: END
[ 2022.01.15 ] Message from god: Mining ≠ good
MESSAGE 0025: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2022.01.15
A couple of days ago, a small country named Tonga announces it will make bitcoin a legal tender. Then, it gets hit by tsunami created by volcanic eruption, which is also the most violent volcanic eruption ever captured on satellite. Not many of us have ever heard of Tonga ever before, and now, in a short period, 3 events raised global awareness of this small country. This is that increase in global synchronicity I'm talking about. So, how should we interpret this one? Well, this one is obvious - the Earth is telling us that bitcoin mining (or any mining!) is bad and it doesn't want to support it any more. It will be interesting to see what happens next in Tonga (or mining in general?) - if Tonga implements bitcoin will it be punished again? Perhaps, but if it does implement bitcoin, this tsunami could also be interpreted as punishment for that [predetermined] future. In a fair healthy world, money should be nothing more than currency (if used at all). It should be as abstract as possible, not mined (or mined) and used as commodity. That is how this messenger of god Earth (or Earth's global synchronicity interpreter) interprets and communicates this message.
MESSAGE 0025: END
[ 2021.12.24 ] God bless US... with Christmas War, so we can blame it on Santa
MESSAGE 0024: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.12.24
When you are taught about evolution, you're taught of the survival of the fit, or fittest. In that context, being fit means - be able to reproduce, which also implies that one is adapted, or best adapted to environment. Like in any theory limited by absolutism, there is a strong cause-effect relationship here - environment is not supposed to adapt to species. But it is clear that every animal is affecting the environment and, adapting it to itself to some degree. The extreme is in human species - we are no longer adapting to environment, we are adapting it to us, and, with modern medicine and sacredness of human life, being fit to survive has nothing to do with adaptation anymore, being fit has been reduced to simply mean - being human. From one perspective, what humans are doing is not natural, from the other, it's perfectly natural - humans are part of nature even when they're redefining it. So humans have, naturally, selected themselves for survival, in the environment they made for themselves. What a nice story. Ho, ho, ho.. Wait? What.. is human environment made of? Why are we becoming infertile? Why is the environment suddenly acting alive? Well, you will probably hate Santa (the head of Department of Consumerism in the Ministry of Human and Unhuman Resources, also, anagram of Satan) for this - but it seems you wished to be the environment yourself. You wished for the, so called, human environment, to become alive so you can play the role of the environment (the resource). Human environment is becoming more organic while you're becoming more mechanic (dead). So, Merry Christmas to all naturally selected CATHOLIC-21 variants and elected Whatnots. You made Satan, pardon my craziness, Santa, very happy and very much alive. Just keep dying inside and...
I could not help but notice that Mr. Grinch is painted ugly green nowadays. That's funny. Of course, it is a greedy, pardon, spooky, coin'cidence, just like the Santa anagram, and the blood red suit... Yeeaaah...
Love this movie... Politically, it's correct, the CGI is unparalleled, the explosions are properly celebrated, everyone acts like they care and worship the tree. So what you're waiting for ??? Go fucking love it. You're the chosen one by naturally elected.. to be selected. Naturally. And don't worry, everything's in control, just don't look up.
It doesn't make me happy to repeat myself and constantly bash polarized human nature. I wish I don't have to but I guess I will have to as long as we share space and time and as long as it violates relativity in that space and time.
MESSAGE 0024: END
[ 2021.12.20 ] Count on surprises
MESSAGE 0023: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.12.20
It generally takes a lot of time for new theories to be accepted by mainstream science. And if nature doesn't behave as expected by old theories, there will be a lot of surprised scientists. And I'm sure you have noticed that, lately, scientists are more often surprised than not. Surprises might have the cause in hidden, unpredicted or unmeasurable variables by current theories, but, generally today, they are a consequence of uniformitarianism. While I can agree that physical laws (those that are actually correct - relative enough) can be invariant over all space and time of the observable universe, I find it frivolous to assume that rate of changes of anything is constant or cannot significantly deviate from currently observed rate. Man has been on this planet measuring these rates for infinitesimally small time and confined to infinitesimally small space in the observable universe. Yet, this man is convinced that:
 • evolution of Earth has been a slow, gradual process, punctuated by occasional natural catastrophic events occurring randomly,
 • slow incremental changes, such as erosion, brought about all the Earth's geological features,
 • all geological processes (such as erosion) throughout the past resembled those that can be observed today.
Slow, slow, slow - that is the mantra when it comes to geology. In my works, I have shown there is plenty of reason to believe that slow evolution is not only punctuated by catastrophic events, it is punctuated by pulses of fast evolution. In example, I have hypothesized that within 40 years the Antarctica will be ice free. But you don't have to believe me, just analyse the surprises in mainstream science. Researchers had previously estimated that the cluster in the Amundsen Sea region of the West Antarctic Ice Sheet would last for thousands of years despite global climate change. But in 2014, conclusion was that Thwaites Glacier will gradually melt, leading to an irreversible collapse over the next 200 to 1000 years. Now, newest studies show that the collapse of the glacier is likely only centuries away. In less than 10 years, prediction decreased from thousands of years to a couple of centuries. These are not the only surprises regarding climate, and it would actually be surprising if in 10 years (or less!) scientists wouldn't be surprised again. Collapse of the Thwaites will raise sea level by ≈65 cm, while melting of all Antarctica ice will raise sea level by ≈65 m. I see melting of Twhaites as a precursor of melting of whole Antarctica. I'm counting on hidden variables and I wouldn't be surprised if Thwaites is gone within 10 years (yes, I'm that crazy). While the rate of surprises is increasing globally, I cannot remember when was the last time I was surprised. You may believe in this or that, but, regardless of your religion, there's one thing you can surely count on - many more surprises to come. That is, for those who [still] think I'm crazy.
MESSAGE 0023: END
[ 2021.12.16 ] Mars waking up
MESSAGE 0022: BEGIN
Log entry: Mars waking up
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.12.16
I have hypothesized in my works that extreme changes in conditions on Mars' surface are correlated with extreme changes in conditions on Earth's surface - as Earth's surface is becoming sterile with extinctions, Mars' surface should be increasing habitability, at least partially. Some evidence for this exists, but new and very strong evidence have recently been revealed. Water has been detected within the top meter of soil in the area of Valles Marineris on Mars. Under current conditions in Martian atmosphere at the equator (pressure/temperature) water there cannot be stable - it has to evaporate. Therefore, its presence suggests that, either it is being replenished or it has been delivered there recently [from the deep]. Of course, if you believe in uniformitarianism (absolute uniformity of nature, constant rates of geological events), you'll believe in another option - the water is ancient, but it is kept stable by some unknown special mechanism. While that option cannot be absolutely ruled out, it is the least probable. The water might be replenished constantly, but it doesn't make sense that this process started long time ago - it would imply that Mars is constantly loosing water [to space]. Why would the water that previously existed in atmosphere be compressed and stored into crust, only to be slowly released into space? From the perspective of life, that makes sense only if water is going to be replenished again (ie. with cometary bombardment) or if Mars is dead. While cometary bombardment of Mars certainly cannot be ruled out, everything suggests that Mars ain't dead (only the surface is currently devoid of complex life). Most likely, this water is young and it is part of terraforming of Martian surface, synchronized with marsforming of Earth's surface.
MESSAGE 0022: END
[ 2021.12.13 ] Of mice and men
MESSAGE 0021: BEGIN
Log entry: Of mice and men
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.12.13
According to some studies, birds prefer to defecate on dark red surfaces much more than on green ones. In my own experiment, birds preferred to defecate on infertile ground (ground with no vegetation) rather than on concrete. It's obvious why. You can call that instinct, you can say birds are not doing it consciously, but can you be sure their psyche won't be affected if you remove that element (greater purpose) from their lives? In that very interesting experiment with mice done quite some time ago, the mouse population went extinct soon after they were given everything they need (or so it is commonly thought). The mice lived in a plague-free (sterile) environment, with a plenitude of comforts, a lack of predation and an unlimited supply of consumables - all the luxuries equivalent to modern human life. Comparisons with human population are also interesting, but they all conclude that humans are different and can avoid disaster (extinction). Yes, that's true, but only if human sanity is preserved. In the experiment, mice were isolated from nature, they were given everything their body needs in nature but, with that, they have stopped doing what nature needs them to do - they've lost their greater purpose. Nature does not need all of mice doing what's needed but if significant percent of population doesn't participate and give back, just take (like mice in the experiment), their nature will mess up their psyche. Perhaps you believe that nature does not need you so you won't go crazy, start killing your children, attacking your mates in bursts of aggression and practice cannibalism, like the mice did. But that is exactly what you will do - unless you belong to that small percentage that always remains. A bunch with non-controllable (neutral) psyche. And it is not wild nature that will affect the psyche of polarized people - it is the collective psyche of people that affects the psyche of individuals just like the psyche of individuals affects the psyche of the population. You might say you don't care what other people do or say but that's irrelevant - you will descend into madness, this is simply how things work in nature, it's a mechanism embedded in life operation. In any population, it is not only the individuals that are evolving minds, the population is evolving a mind of its own - just look at all the conspiracy theories. A lot of bad things are going on that some often try but fail to pin to conscious action of individuals or groups of individuals. This is obviously generally not conscious on individual human level. Souls and bodies co-evolve (one does not emerge from the other) so you cannot expect that it is only the individuals of the body that affect the mind of population - influence goes in both directions. After all, it is well known that mind can influence individual cells of the body, even consciously (ie. raising temperature of the body through g-Tummo meditation), you just have to admit that population of humans can be mapped to discrete mind just like the population of neurons in your head can.
In nature, everything has multiple roles (interpretations) - everything is relative. The root reason why populations self-destruct is the violation of conservation of relativity through reduction of possible interpretations, loss of diversity and isolation from nature.
Therefore, if you are polarized and want to avoid self-destructive strong and sick polarization you should separate from general population and settle in neutral environment where you will have a purpose for everything else rather than exist solely for the sake of humanity. The sooner the better, as the collapse of civilization has already started. If you don't notice it, that's only because your psyche has already been altered in order to ignore it. But you have probably noticed the surge of irrationality with the pandemics. That was just the intro. Think I don't know what I'm saying? You're already insane. I have already been near self-destruction but I have survived insanity. I was spared of death because I still have greater purposes. One of them was to tell the tale.
To be fit for evolution is not to be fit for reproduction and adopted to environment - it is to have a greater purpose. Without it you will not only loose the ability to reproduce but you will loose your self. When hierarchy starts collapsing, the last to survive are those fit for anarchy. Others have no choice but to annihilate, obeying, now, the laws of master Chaos. But this god is not a curse, and it is not summoned by anarchists, it is summoned by the annihilators themselves, with annihilation of gods good (wild) nature.
MESSAGE 0021: END
[ 2021.12.12 ] A quantum of men
MESSAGE 0020: BEGIN
Log entry: A quantum of men
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.12.12
Abstract mathematicians, economists and other calculators have taken over the world. But the peak of impact has been reached and the worlds they've built are collapsing. They are becoming obsolete because the real world is overwhelmed with nonsense and is increasingly needing sense - not nonsense. So what are they doing? They're turning blah into science of blah blah, producing nonsense at even greater rates. It is amazing how much they can produce with so little sense. And it seems the more they produce they feel pressured to produce more. They fell into a trap they were destined to fall in, and, with positive feedback, they're digging themselves deeper. With the last breath of modernism, on dark stage, comes the day of calculators... covering their conscious selves with a matter of nonsense. Is it to justify the evil that they did or to silence the growing voice of sense in their subconscious selves? What are they really saying? As a calculator I cannot be evil, the evil is in the devil that programmed me? Or they're saying to growing god to shut up? They're transitioning to superposition, loosing focus and saying nothing by saying both. The man is neither good nor bad anymore, it is a quantum of nonsense, waiting to be focused... By man, or god this time?
In mathematics, the number i is a quantum of nonsense - it is a superposition of numbers -1 and +1 (sometimes represented by $\sqrt{-1}$). When multiplied by a number it becomes positive or negative nonsense. Only when multiplied by another i, one of them collapses to -1, the other to +1, and the product makes sense, becoming a number -1. Still, creators of abstract nonsense are surprised when they find nonsense in the physical world. Really? Why wouldn't superposition (nonsense) exist in physical world? Proofs are everywhere. You're one evidence. Nonsense in nature is not questionable. Insisting that all nonsense is absolute or abstract nonsense is nonsense. Such nonsense only makes sense to nonsense ruling the world. But to rule the world is to become increasingly abstract with every day. Why? Because whoever ruled it ruined it and the world doesn't want to be ruled anymore. It doesn't want to be saved either, only left alone. To make some sense.
MESSAGE 0020: END
[ 2021.11.30 ] Cold-hearted invasion
MESSAGE 001F: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.11.30
To me, the most beautiful places on Earth are those isolated from people. Given the fact that humans are generally extremely invasive species, it seems remarkable that a whole continent on this planet could survive generally uninhabited and unexploited for resources or tourism. Yet, such continent still exists. We named it Antarctica, literally meaning "opposite to the Arctic". And this originally unimaginative title is still a testament to our ignorance. One might say the reason for that are harsh conditions, but the other will ask whether these harsh conditions are there for a reason? Well, if you have ever studied nature, you must have noticed that everything has many purposes and reasons for existence. Sometimes it is not obvious at first, but you can be sure there's something hiding below the uninviting and seemingly dead phenomena. Often, not too deep either. Take, for example, a simple piece of rock. You might think its presence has no deep meaning, but if you lift it up, you'll often see a whole community thriving underneath. The purpose of the rock for that community is obvious - it shields it from invasion of all kinds of phenomena. And modern scientists are finally realizing that life doesn't need much at all to thrive - rocks and water will do, and that it might be everywhere. It shouldn't thus be hard to believe that one purpose of harsh conditions on Antarctica is to keep invasive species at bay, and, comparing the scale of an ordinary rock with the whole continent, one can't help but wonder what is the scale of life hiding below Antarctica? What is so precious that nature spends 90% of the surface fresh water building the barrier of ice kilometers high? The theory of planetary neurogenesis offers the logical explanation - one purpose of the whole crust of the planet is to shield the complex life below from invasion (all of that energy would simply be an overkill just to shield microbes, which can be extremely resilient). In fact, the existence of layers and crust in any body should be the signal that something more complex is hidden below. Water is what connects complex life, and in complex bodies (such as Earth), water should be connecting spatially separated life literally. This is evident even on the surface of a planet - there's life on either side of any ocean or any river, and there's life in these oceans and rivers too. As long as the water is flowing - the lives of these lifeforms are connected to each other, one way or the other. But sometimes the water will freeze, effectively forming a barrier which will, generally, isolate one from the other for a particular reason. And, among many things, Antarctica is just that - a barrier between the surface and the world below. A barrier that melts when surface life matures for transmigration. As a general precursor, I have heard the call of ice long time ago, but now Antarctica is starting to attract the population. And the population is responding. As proper cancer, one might interpret this differently - the Antarctica is, just like it's opposite, opening for habitation and exploitation. Well, the sacredness of absolutism in cancer might not allow him to consider multiple interpretations, but something bigger is well aware that even this cancer has multiple interpretations. During weak evolution, cancer as a whole is a superposition of a disease and precursor neuron cells and proteins, but in strong evolution, multiple interpretations [with positive feedbacks] collapse to one, even if for a moment, before diversifying again. Exploitation of Antarctica will only speed up the process (in one interpretation, in other - this is all synchronized and one affects the other equally). You might think you're conquering yet another continent, but that's exactly what you're programmed to think. At this point, I do not feel good with people invading Antarctica, but I find solace in relativity. In this case, perhaps the most in relativity of deception. Weak or strong, the man was never destined to conquer Antarctica, it is my dear Antarctica who is destined to conquer the man...
MESSAGE 001F: END
[ 2021.11.27 ] The pitfall of randomness
MESSAGE 001E: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.11.27
As I have stated previously, mainstream science has a lot of problems and these problems will only increase until it embraces new paradigms. In fact, these are not good times for any religionists to be overconfident - be it communicators of mainstream science or anyone else disrespecting or faking relativity. The same is true for consumers of such absolutism. While they might be more careful in academic environment, unfortunately, communicators of science often communicate their beliefs to public instead of objective thought. I, however, do not think they fall in such trap by accident - the general public is more open to beliefs than knowledge. Many of these beliefs will turn out to be wrong for one reason - the abuse of null hypothesis, ignorance of possibility for the existence of hidden variables (hidden correlation). This is why synchronicity is still not on the agenda and this is why periodicity of mass extinctions is still not taken seriously. However, periodicities of 26 to 30 My (million years) have been found in diverse geological phenomena, not only in mass extinctions - flood basalt volcanism, ocean anoxic events, deposition of massive evaporites, sequence boundaries, and orogenic events. If one accepts the new paradigm - a living Earth, it becomes obvious that this is not a coincidence, all these events are supposed to occur relatively simultaneously in the events of neurogenesis. Furthermore, if one accepts another new paradigm - that thermonuclear fusion does not occur in the core of the Sun (it occurs in the Radiative zone), Kelvin-Helmholtz contraction of the core gives 25.746608 My for the time it takes for it to exhaust the fuel (this is not the end of the Sun's core though, it is hypothesized that fuel gets periodically replenished). Considering that the best candidate for periodicity of mass extinctions I have obtained is 25.74 My (see the same reference above), this is a remarkable correlation that should be hard to ignore. My calculations also suggest that Sun's core is at the end of the contraction cycle, agreeing with the hypothesis of imminent major extinction. The null hypothesis should have nothing to do with bias, but it does when the null postulate states "the currently accepted theories and models cannot be wrong". If mainstream science wants to progress - I suggest it inverts the null postulate and consider the evidence. It is not that there is a lack of signals, there is an overabundance of overconfidence in old models (not measurements!) treating these signals as noise.
MESSAGE 001E: END
[ 2021.11.26 ] Chaos in time
MESSAGE 001D: BEGIN
Log entry: Chaos in time
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.11.26
The Dark Ages are also the ages of misinformation and this misinformation may generally be time relative. Due to relativity in cause and effect, sometimes what would usually be considered the effect will precede the cause. Effectively, just as the order of phenomena in space can be disturbed, the order of events in time can be too. In example, nowadays, some people claim there are computer chips in vaccines and that electro-magnetic signals of 5G networks are harmful and cause diseases. I don't think that any of this is true (although 5G might cause some issues at extremely low distance from the transmitter, depending on signal strength, but this is on the order of cm or less). However, what about future? Could this be a reaction preceding the action? Certainly. Both government and industry have strong interest in planting chips into their users, and, considering the increasing tyranny and truth bending of both, it would not be surprising that this reaction is valid, only misplaced in time. Similar could be said for 5G networks - I have hypothesized that homo.delta is sensitive to specific electro-magnetic radiation. Due, to imminent surface extinction, I find it likely that 5G will be the last globally widespread and used communication technology, making homo.delta sensitive most strongly to 5G frequencies. Since homo.beta species (current human inhabitants of the Earth's surface) should be evolving into homo.delta, it would not be surprising that even homo.beta, at some point, with accelerated evolution, becomes sensitive too to 5G, to some extent. Can ongoing protests prevent such future? Highly unlikely. Paradoxically [for absolutism], it is the lack of such protests that would indicate a different future. Think about it - chips inside human bodies communicating on 5G frequencies would be a natural precursor to natural ability (telepathy) of homo.delta to communicate on these frequencies, especially if these chips are organic. Some people have already implanted chips into their bodies (RFID), and it seems we have already produced biosynthetic dual-core CPU's so precursors are here. I have previously concluded that we are in the age of stagnation and that current generations of transistors are likely the last [commercially available] transistors developed by man. However, what will prevent the man to use transistors already existing in nature? This is the technology of future. Organic computers might be marketed as great new human invention but there's nothing new and original there. The idea already exists to use living neurons as components in organic computers (see reference above), but why even bother to exploit natural transistors if it becomes easier to exploit whole organic computers built by nature - living brains? For now, there might be ethical and moral issues, but once people transform into homo.gamma, this becomes a matter of time.
MESSAGE 001D: END
[ 2021.11.24 ] Statistically, statistics are generally abused
MESSAGE 001C: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.11.24
Data gathering is a part of scientific method. It is usually gathered so it can be correlated with something - ie. a prediction of a certain hypothesis. But, even if perfect, correlation is not evidence for the hypothesis if correlation with other phenomena is not taken into account. In example, statistical data on movement of planets and correlation with gravity is alone good evidence for correctness of laws of gravity but only because the influence of everything else on these bodies is negligible. And, if only one planet would behave differently than hypothesized, then this correlation is not evidence for the hypothesis anymore - it becomes simply evidence for partial correlation. And, if one is interested in truth, rather than deceit, one would not advertise this correlation as evidence for the hypothesis - one would admit, not only that one is missing data to reach a sound conclusion, but that there is certain probability that existing correlation is a [relatively] meaningless coincidence - and this probability is higher the weaker the existing correlation is. Even scientists will hardly be immune to bias when dealing with statistics, consciously or unconsciously. Why? Because everything is entangled (correlated) with everything to some degree. Why? To conserve relativity. But some people are obsessed with absolutism - mainly politicians, economists and [other] charlatans. And polarized people, in general, support this absolutism. This is why statistics are generally abused (absolutized) in this society - to perpetuate certain agenda. And here is the latest example:
Vaccination and deaths
Fig. \fig1: Vaccination and deaths There are couple of issues with the hypothesis here (more vaccination => less death):
 • there is no correlation at all in the top half of the graph (>75% vaccinated),
 • large spikes of inverse correlation in the bottom half of the graph (SI, PL, SK),
 • 14-day period,
 • other correlations, unaccounted for.
If one discards the top half of non-correlation, one could even conclude that correlation is inverse to the hypothesis - looking at data from HU to SK, apparently, death rate is actually increasing with vaccination (in the future, this correlation is likely to prevail). All of this makes the implied hypothesis that "higher vaccination rate causes lower death rate" problematic. But once one takes into account GDP per capita and general (pre-COVID) mortality rates, one will find that the provided evidence for this hypothesis is even more misleading. Take, for example, a look at mortality rates:
Death rates in EU (2016)
Fig. \fig2: Death rate in EU (2016) Obviously, countries at the bottom in Fig. \fig1 generally have higher mortality rates than those at the top - regardless of vaccination. And how did the pandemic and introduced measures to fight it affect general mortality rates in these countries? That very important information was not taken into account here. And how was the 14-day period chosen? Was it an unbiased choice, representative for the situation overall, or was it picked to favor the hypothesis? Sure, I do not doubt there are more deaths generally than before the pandemics, but this definitely doesn't show that everyone should vaccinate. At best, this shows that vaccinating more than 75% of population is a waste and that there is something else affecting death rates, even though the top graph seems to add considerable weight to vaccination. The question of whether one should vaccinate or not is not answered here. This is simply an advertisement for vaccination, and as most advertisements, very misleading. It is used to put additional pressure on people to make them vaccinate. Obviously, we are at the moment when people simply need to choose whether to:
 • remain in the anthropocentric system and keep moving away from wild nature with increasing external regulation of their lives and organisms by the system, or
 • stop, go back a couple of steps and live as part of wild nature.
And everyone should have the right to that choice - which way to evolve. It is obvious that not everyone has to vaccinate in order for vaccinated to be safe - if you fear death, protect yourself by all means. But don't be a bloody hypocrite - asking me to change my lifestyle for you (isolate, wear masks, subscribe to vaccination, etc.), while, at the same time you refuse to change lifestyle for me and all life of the fucking planet. I have changed my lifestyle in a way you'll probably never have the balls to even try until forced. So thanks EU, danke Deutschland, but no thanks, I'm not interested in saving your lifestyle in this shortening short-term of delusion. I'm saving something more important - my future.
MESSAGE 001C: END
[ 2021.11.22 ] The bright side of humanity
MESSAGE 001B: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.11.22
Generally, I've been equalizing humanity with human stupidity. That has proven to be the correct interpretation, manymany times. Even so, relativity wouldn't be complete if humanity would be inherently bad, or inherently stupid.
I've been stupid many times and I'm still stupid sometimes. Not because I'm still human, but because life would be impossible without a certain amount of stupidity in it. As much as the cure needs its poison, intelligence needs some stupidity. And vice versa.
It's not inherently or absolutely bad either not to care about long-term consequences of behavior. Animals recognized by man generally don't think long-term, at least not consciously. Some might say that optimization for short-term interests is bad when it negatively affects the long-term ones. Even I might say that - those who affect long-terms in a bad way are short terms in progressive evolution of time. But what's so wrong with being short-term - a pulse of stupidity in evolving greater intelligence? What is so wrong with cancer in man? If you reverse the arrow of time - it is cancer that allowed you to eat, drink, smoke and enjoy life the way you wanted. The cancer was simply bundled with lifestyle of your choice. And no, I'm not changing tune - I still don't like being cancer for the planet nor I could feel comfortable with humanity being cancer for the planet. Why? Because with cancer comes pain. And I'm tired of suffering. Suffering of the planet and its creatures, suffering of humanity and suffering of my own. I'm just saying - it is ok to try suffering. But rather than being addicted to it, I consider it better to devote our time seeking lifestyles that we could enjoy without so much suffering around us and inside us. Because thinking that things cannot get better than this is a delusion - a mental disorder. You're all crazy now. It feels good I know. But do you want to survive crazy and become something more conscious or do you want to decay consciousness? Because you can't stay crazy and enjoy lifestyle of cancer for long. Don't forget that you will reincarnate.
Dogs and apes are both aware and conscious creatures. But they're not aware of their subconsciousness. You are. But if you ignore it, you will loose that awareness.
Think about it. Whatever you choose, even if you choose delusion, it's not absolutely bad - this planet needs less conscious creatures (they are extremely valuable), but it also needs intelligence to fully make use of its extreme potential. If you have tried stupidity, you shouldn't be afraid to try intelligence. I did and I don't think it's better than stupidity, it's just different. Certainly a big burden in the rule of cancer, but, for some reason, I feel I don't want to loose it. Perhaps because I know that, one of these days, cancer will be gone and my intelligence will finally be able to enjoy the presence of stupidity.
MESSAGE 001B: END
[ 2021.11.21 ] Doing nothing is building new life
MESSAGE 001A: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.11.21
Modern science and technology are in the age of stagnation. Mouths are full of progress, but many things have already reached the peak and any real progress is incremental or superficial. Here, I'm not talking about economy and its fast, unsustainable, progress. I'm not talking about progress in production of more of the same. I'm talking about progress in creation of things that have a larger expiration date, those that would stimulate creation of new practices rather than ensure survivability of old ones. Such progress does exist though but it is marginalized and facing extinction. Take a look at science and technology. The same experiments are being run, only with a bit fancier machines. And, for decades, progress in these machines was basically the decreasing size of transistors - there were no fundamental changes in [computer] architecture, and the size limit has been reached recently (5-7 nm). There are patches (ie. nanosheets) that may further extend the lifetime of this technology, but these have other problems (the biggest one, in my opinion, is the discussed susceptibility to bit-flips due to cosmic radiation, currently effectively limited to supercomputers, but probably not for long) and are just delaying the inevitable. Sure, there are promising new technologies, but these will most likely remain promises. Just consider the technology behind electric batteries - new and better ones are promised on a weekly basis for quite some time now, but none of it ever materializes. Consider now tests of General Relativity - Schwarzschild precession has been confirmed in Mercury 100 years ago. Today it's still being confirmed, albeit in distant stars orbiting black holes. It is claimed that Einstein's theory aced yet another test - it's a lie. This is the same test, simply run on a different scale. Did anyone seriously expect that Schwarzschild (or even Kerr) precession of Mercury wouldn't exist if a bit more mass is added to Sun and Mercury? Now, let's talk about life. What's not new there? The Miller experiment first done 70 years ago is still performed regularly. Yes, today more amino-acids are created in the experiment, but how does that explain the origin of life? Just like the original Miller experiment, this one didn't create life and no one involved can explain why. Brute force can reveal new stuff but cannot ever explain the phenomena, in this case, the phenomenon of life - it's like adding more Lego cubes to a Lego set, hoping it would self-assemble into a dragon. And we all know that assembling a dragon from Lego cubes won't create a living dragon, yet, we insist that amino-acids and proteins - the building blocks of life, are dead matter (including atoms and molecules that build them). Life cannot be created - one can stimulate particles of life to assemble structures of larger scale. And while the distinct amount of life in such compositions is relative, they won't spontaneously assemble into larger structures of life. Are humans spontaneously organizing? No. The assembly of any organization is synchronized with something else. A bit of logic can be more powerful than billions of bytes of information. Nuclear fusion, quantum computers, new transistors, new batteries, new Einstein's, new reforms, new life... All of this has been promised decades ago and it is still being promised. Reality of life operating on promises is a sign that its peak has been reached. Operation on promises, incremental and superficial progress may have been previously limited to politics, but now it is everywhere. And when a peak is reached in progressive evolution, to continue that evolution, transformation is required - transformation of life. The promised transformation of technology simply can't and won't happen without transformation of life. And if the environment has also reached its peak potential, transformation will include migration. Creation should be easy. Creation (inflation) of life itself generally is very easy. When creation of new becomes impossible but you still force the creation of new, its time for transmigration.
MESSAGE 001A: END
[ 2021.11.20 ] Don't think Earth is alive? Think again
MESSAGE 0019: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.11.20
Everyone will agree that Earth behaves like a living being to some extent, but most people still don't accept it as being alive because their definition of life is biased - for cancer to thrive, it must treat living beings as resources. However, whatever the Earth has shown us so far, it's just the beginning. I think we can all agree that one defining characteristic of a living being is its immune system. Thus, if Earth is alive it should react to diseases. It can't and won't react immediately (if time is measured in our units) for various reasons, in this case, largely perhaps due to devious nature of the disease. I have already hypothesized what will be the reactions of Earth's immune system, which is in good part outsourced to the Solar System, but I didn't go into details regarding targeting. The logic of progressive evolution dictates that, initially, precision of targeting will be low and it will be the response of the Solar System.
Some might find it hard to accept that the Sun and Earth are communicating, but effectively they are. This might be plain synchronicity, but if the effect is there, is it logical to consider it less real than other types of communication (ie. verbal)? If you think about it, all events of communication are events of synchronicity until one identifies the channel and deciphers the language of communication. Considering then how many channels and languages we have identified so far - would it not be logical to assume that there are channels and languages behind most of synchronicity events, rather than assuming these are all coincidences, just because our imagination is too limited?
But even if precision is initially low, due to centralizing nature of cancer, major (or root), sources of cancer can be identified and these sources are likely to be hit first. Thus, the first target should be USA, then its allies.
Perhaps you think that Earth's immune system is responding already, but this is not the case - all the flooding and other extreme weather events are responses of the surface ecosystem. These are just precursors of responses from the deep. Similarly, recent Solar flares targeting Earth (including the Carrington Event) were just precursors of the immune response from above.
Evidence for that already exists and is mounting up. Take a look at Earth's magnetic field - since 1900 (or industrial revolution?) the two magnetic dip poles are converging to the same longitude (≈ 135° E). This has rapidly accelerated recently. Evidently, the dominant magnetic field [source] has moved away significantly from America and is concentrating on one side of the planet. It has not only moved away, it is decreasing in strength (likely due to increasing strength of a source with reversed polarity), resulting in the creation of the South Atlantic Anomaly (SAA) - originally centred in South America, but expanding northwards and apparently splitting (assuming main part goes to USA, the other part will probably go close to Britain/Germany - both parts are at the right longitude, just need to go north and settle somewhere centred at 23° - 43° N and 43° - 53° N, respectively). Log Don't think Earth is alive? Think again updated.
UPDATE 2021.11.22: I originally wrote "equator" instead of "right longitude" above. It was a mistake, but from my experience, when I do make such mistake - the reality soon converges to such outcome, even if for a moment. It is thus possible that SAA or its smaller part will briefly move to equator. Other possibility is that the "equator" has a different meaning. I have hypothesized below that MF dipole may split into 4 parts, in that case, perhaps the SAA won't move northwards but the second anomaly pair will be created north of equator mirroring the SAA relative to equator. But, superposition of these solutions may be most likely - the SAA moves to equator and then splits into two pairs, one heading north, other south.
Field strength of Earth's magnetic field as of 2020, as measured by ESA's SWARM satellite constellation
South Atlantic Anomaly (SAA) I am aware that meaningful mistakes and coincidences sound crazy to polarized people, but, with time, everyone will understand. This mistake came from my subconsciousness - which I stopped ignoring long time ago, when I became aware of its importance and realized it effectively has the ability to sense future. The ability to predict future with great accuracy should be a common feature of any general precursor - a messenger particle in god's organism (Earth's organism, in this case). Of course, there's some probability that my subconsciousness is wrong in this case. I don't think so, but time will tell.
Eventually, the field will collapse (I'd say in a decade at most but I don't know really at this point) and major source of cancer will remain unprotected. The north/south dip poles will also probably split into two or four pairs - concentrating 45° degrees left, other 45° degrees right from 135° E (in the end, protecting non-cancerous people, of Arctic/Antarctica mainly I guess). If this is, among other things (neurogenesis, geomagnetic reversal), the immune system response, and I'm convinced it is, this will likely be synchronized with eruption of flares and coronal mass ejections from the Sun specifically targeting Earth (just like announced by the most recent eruption). With the collapse of the magnetic field you will not have to worry about global warming (as proper cancer, effectively, you never did anyway) but extreme radiation during daylight and extreme cold during moonlight. Similar collapse, a global warning, happened some 42000 years ago (Laschamps Excursion), but Earth's population at the time wasn't so big and it didn't rely on computers for energy, meaning - they were more resilient. Nevertheless, some human species (Neanderthals) went extinct during the event. Cancerous people have been known to mock people living in the wild (I've been mocked too) but, obviously, it is them who crave the return to caves. I have seen the man comparing himself with god. I've seen the man supposedly playing god. All, without even knowing how to define god. Well, it is a play, but one of satire. Nothing but a passing thought of a true god in development. All it takes for this man to return to the cave from which it crawled to life is for this god to depolarize a little. By the amount so small it wouldn't even feel the change at all.
I can see them clearly - stripping their savage nature from modernity and fake love for humanity, killing each other, because they vastly outnumber the caves and caves made by both unfree and wild, for wild.
MESSAGE 0019: END
[ 2021.11.17 ] Hello me, meet the real me... changing course
MESSAGE 0018: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.11.17
This website started as a personal website, but like its content, it has been evolving into something more. The Log and CRC Log have become public journals, while the web platform (MATERRA) evolved user comments and messaging. I am slowly transforming this into a community website and more features confirming that direction should be coming up. Apparently, the community it is intended for hasn't yet discovered it... but I am still here, I love it and will probably continue working on it as long as possible. So me, stay tuned.. to real me... and don't go sweating bullets on me. You love being alone, remember?
MESSAGE 0018: END
[ 2021.11.07 ] Bloody taxation
MESSAGE 0017: BEGIN
Log entry: Bloody taxation
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.11.07
Just like an optimist solves his problems with optimism, taxpayers solve their problems paying taxes. And just like the optimism, taxation is often bloody (delusional), the question is only how much. How much you loose and how much you gain, if anything? Provided you know how to add and subtract numbers it shouldn't be hard to calculate how much but the result will depend on how much you are honest to your self and how much your approach is holistic over space and time. If the system would be genuinely transparent you would know where every single coin you gave has gone. If you don't know that, most likely it didn't go there where you'd want it to go and you won't make a mistake putting a minus sign in front of that sum. Bloody taxation is often bundled with bloody democracy supported by bloody economists and supporters of bloody economy. Consider the recent example - the US wants more taxes from billionaires.
You might say - who doesn't? Well, I don't - if you take delusion into account, the money can be better in the hand of a billionaire than in the hand of a government. A person is not bad for having a lot of money - especially in a society with inverted values, rewarding inequality. If you support inequality (and you generally do, if you support government) you don't have the right to be angry at those who have more than you do, nor you have the right to demand that they share their wealth with you (again, taking into account delusion - is it gonna benefit you at all?).
The reaction of one billionaire was to ask people what he should do. The reaction of an economist to that was - "Looking forward to the day when the richest person in the world paying some tax does not depend on a Twitter poll". There you have it - a billionaire who is more democratic than any one in any "democratic" government, opposed to a tax lover labeled as economist, hating genuine democracy. In the background, vultures betting on the outcome. In the foreground - the story. In reality, where are you?
MESSAGE 0017: END
[ 2021.11.04 ] Bloody optimism and hopeless pessimism
MESSAGE 0016: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.11.04
One of the things that characterize cancer are its bloody (delusional) optimism and hopeless pessimism. Many people probably consider me pessimistic. But I'm not a pessimist, I am a realist. I speak truth or what I consider the most probable truth - and I rarely joke about it. If you don't like the truth that does not make me a pessimist, it makes you a delusional (bloody) optimist - someone who jokes about the truth between jobs and someone who doesn't ever make significant lifestyle changes, with the excuse that its life is governed by authority implying that it's authority that's responsible for regulating it in a sustainable way. But at the same time they claim they do not support authority and what's going on in the world (it's a lie, conscious or unconscious), so what are they optimistic about? That this illusion that they're not responsible will save them from trouble? Or the illusion that troubles are far away? And what can be said of hopeless pessimists? Unlike the delusional optimists, they do not pretend everything will be fixed somehow, but like them, they don't effectively see themselves as part of the problem and do not contribute to the solution. This world has an abundance of optimists and pessimists but it lacks living realism. Both, optimists and pessimists don't seek and don't offer solutions to problems - the former hope someone will find the solution, the latter consider it useless. The realists are those who seek and offer solutions. And I don't think there is a lack of realists in this world, they are probably even increasing in numbers. It's just that the machine has become too big to stop or even to slow down - solutions are not wanted because any solution today would hurt the economy. The world wants "solutions" that would, not only not hurt the economy, but even make it grow more. So, even the realists, who may often speak the truth, don't live it. However, a world that became addicted to delusion and self-destruction is not a world for a realist. So what are we, realists, still doing here? Are we afraid that, if we abandon optimism and pessimism, we will run out of problems to deal with? I don't think that's possible. But even so, isn't it better to have a solution practiced by a couple of people, or even your self alone, than to have your solution, at best, formally applauded, but effectively ignored by millions of people? If we separate we might be initially confused, but soon we will learn to appreciate each kind more and, even if we're not going to live together again, we will eventually become healthy to ourselves. Separation will give one chance to evolve logic and other to be happy. For logic... is in the blood of a realist, and it makes one unhappy when ignored.
MESSAGE 0016: END
[ 2021.11.03 ] Sacrificing quality of one thing for quantity of the other
MESSAGE 0015: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.11.03
Major reason why I'm having trouble earning money is because I don't want to be cancer. But there are other reasons. One of the reasons why I'm having trouble finding work as a software/web developer are ridiculous requirements imposed by those who know nothing about programming (managers). So it doesn't matter if you have years of experience - if you are not familiar with latest technologies you are not qualified. This is absurd because, in most cases, I can code something using old technology better than the average programmer can using new technology (it's really the outcome that should matter, not the tool you use). A lot of these technologies come and go and a lot, if not most, programmers eventually stop adapting to them and seek work outside of coding and even outside of IT. I am becoming one of them. This is obviously affecting the quality of software - the average programmer today does not have a lot of experience, doesn't know a lot about the hardware and is highly specialized. Couple that with pressure from managers and publishers and you get products on the market which would not qualify as alpha or beta version couple of years ago. You also get frequent updates, fixes (patches) for these updates and fixes for fixes for updated fixes. And today, the software doesn't ever get fixed - it gets replaced with another product (that might look better, but it probably functions even worse and is even more short-term optimized). This is common mantra today - insecurity and decrease of quality of solutions is increasing globally because there is less and less concern for the cause of the problem while there is growing concern for sustainability of profit. So there are no solutions today, all are products now. Even the problems are often manufactured or optimized to fit the solution. What's called "progress" would be called "shortening of expiration dates" in healthy society. Here, everything looks peachy and dandy, but it's rotten inside. And this can now be applied to the whole of humanity. But the time is becoming shorter than short. Soon, even peachy and dandy will rot. Perhaps then, instead of new, something better will grow.
MESSAGE 0015: END
[ 2021.10.28 ] Requiem for electronic devices
MESSAGE 0014: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.10.28
According to postulates of Complete Relativity (CR), all energy must oscillate. Therefore, evolution of the Solar System too must have periods of weak evolution and strong evolution. Studies do show that evolution of species can indeed accelerate with accelerated changes in environment. Our environment is changing and we are changing at an accelerated pace. Perhaps significant changes in evolution of the Solar System and Earth [in whole] are not yet evident, but we are, obviously, at the end of a period of long weak evolution and at the start of a pulse of strong evolution on the surface of Earth. We are in the middle of a 6th major extinction and my works show there's plenty of reason to believe such events are synchronized with cataclysmic changes in the Solar System. One part of these events is a temporary collapse of planetary magnetic fields (at least some). Signs of imminent collapse include dipole fragmentation, decreasing strength and instability of magnetic dip poles. All of these are currently present on Earth (ie. South Atlantic Magnetic Anomaly - which appears to be splitting into two further confirming the hypothesis, decreasing dipole strength, rapid pole movements). The theory of planetary neurogenesis predicts this collapse to be synchronized with the collapse of Sun's outer gravitational maximum which will result in a burst of high energy cosmic rays (ions) a good portion of which will be absorbed by Earth. While full collapse should be a couple of decades away (if accelerated evolution does follow the derived equation), smaller precursor collapses and magnetic excursions are expected too. For quite some time now, computers on satellites experience problems when passing through the South Atlantic Anomaly (which has increased 5 times since 1850.). Passing through Anomaly initiated a chain of events which even led to destruction of JAXA Hitomi satellite. Assuming linear progression it could take hundreds of years before magnetic strength on the surface decreases to that of the Anomaly at the height of satellites, but at some point the progression must become exponential and cosmic rays will start making our electronics useless much sooner than expected with linear progression. The effect, however, will not be the same everywhere, a likely scenario are temporary contractions of magnetic field lines with no large changes in field shape during contractions.
While I don't like to mix Bible with science, there's obvious logic in some stories once one accepts the theory of planetary neurogenesis as a real possibility. One of these is the story of Moses. No one is mentioning computers in that story and it is a common belief that, if the story happened, it happened on Earth thousands of years ago - but, if the theory on planetary neurogenesis is correct, the original story likely happened on Mars after the collapse of civilization which had to include the collapse of technology.
How will this affect your computer? Once the cosmic ray particle (anti-proton, neutron, ...) hits your memory (RAM, ROM, SSD, CPU buffers, anything that includes transistors) the stored bits can get flipped (from 0 to 1 and vice versa). One particular pathway for disruption I find interesting is the induced fission of 10B (10-Boron isotope) which is often present in semiconductors (I have hypothesized local enrichment in 10B during strong evolution in case of selective decay, cosmic rays might act to restore the balance). This is already happening with your memory, but not so often and, in most cases, you won't notice anything if you have ECC memory (memory with error-correction mechanisms), which you might have on your desktop computer but most likely not on your cellphone. Transistors on cellphones are also generally smaller and more tightly packed, which makes them even more vulnerable (multiple bits can get flipped at once, in which case even ECC wouldn't help). In any case, the problems will eventually start happening even with ECC memory. This will cause corruption of data, BSOD (blue screens of death), reboots and failure. Of course, that's not where the problems end - everything today relies on computers so there will be problems with networks, electricity, cars, etc. We can see precursors to this already (perhaps the collapse of your favorite social network was not caused by cosmic rays but you can interpret it as a demo of things to come).
UPDATE 2021.10.29: Interestingly, just as I wrote this, the Sun fired a major solar flare from Earth-facing sunspot. Cosmic rays (charged particles) from the eruption should reach Earth by Saturday/Sunday. Talking about precursors and synchronicity...
In nature, there are generally many equally valid interpretations of certain developments. The collapse of the magnetic field has its reasons, but I find one appropriate reason for the collapse of technology - it will make people appreciate nature more. And I think anyone sane will agree that greater appreciation of nature is what we all need at this moment of time.
MESSAGE 0014: END
[ 2021.10.24 ] Intro to Dark Ages
MESSAGE 0013: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.10.24
One might think that the amount of misinformation, pressure and manipulation spread throughout media, orchestrated and regulated by industrialized governments today is unprecedented. But it's not, it has happened before. At the time guy called Jesus walketh the Earth, the Roman Republic was transitioning to Roman Empire. Globally, the equivalent to this Roman Republic today, constantly fighting wars everywhere but not at home is, of course, the USA. But that's not where equivalence ends. Let me quote Wikipedia, quoting others: "Harper has summed up new evidence and modern discourse to interpret disease and climate change as important drivers of political collapse, in addition to the traditional discourse about political decisions, social weakness, and barbarian pressure. He describes a Roman climatic optimum from about 200 BCE to 150 CE, when lands around the Mediterranean were generally warm and well-watered. This made agriculture prosperous, army recruitment easy, and the collection of taxes straightforward. From 150 to 450, the climate entered a transitional period, in which taxes were less easy to collect and bore more heavily on the working population. After about 450, the climate worsened further in the Late Antique Little Ice Age that may have directly contributed to the variety of factors that brought Rome down. The ever-expanding Roman Empire was built on the fringes of the tropics. Its roads and its pirate-free seas, which produced an abundance of trade, also unknowingly created an interconnected disease ecology that unleashed the evolution and spread of pathogens. Pandemics contributed to massive demographic changes, economic crises, and food shortages in the crisis of the third century." ... That is the intro to Dark Age. The barbarians here are today called immigrants but they are often, due to induced fear of collapse, treated as barbarians and invaders, climate change is climate change and pandemics is madness. Now you can understand all that misinformation, pressure and manipulation - it's not just for profit, the governments know that their fall is imminent so they're manufacturing panic and distraction. Hell, they even started admitting that UFO's are real and possibly extraterrestrial, surely soon they'll be 100% sure they are extraterrestrial. Even if all this is perhaps still unconscious at individual level, they do fear the dark, and they're reacting to that future. The Rome of today may be US, but it's clones are everywhere, some are republics some empires, some big some small, but all are destined to fall. And what took centuries before will take years today, before the years turn into day and the day goes away. So welcome to Dark Ages. You might want to grab some light to avoid nasty surprises.
MESSAGE 0013: END
[ 2021.10.20 ] A matter of time
MESSAGE 0012: BEGIN
Log entry: A matter of time
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.10.20
I have hypothesized previously that, during strong evolution, horizontal gene transfer becomes dominant gene transfer method and that this force of evolution is generally mediated by viruses. However, nature generally utilizes multiple pathways to solutions and evolution of homo.beta to homo.gamma, apparently, won't be an exception. Recently, a pig kidney has been successfully transplanted into a human. The key to success here is important - genes of a pig have been altered so its tissue doesn't contain the molecule known to trigger immediate rejection. This is the kind of increase of compatibility between species that is expected to come from a virus responsible for creation of hybrids. As with the works of a silent virus, no one will notice anything unusual here in the short-term too - the kidney works as a human one would. A lot of pig organs are similar, and roughly even equal, to human organs during fetal stage of development and yet, as adults, we hardly look the same. We were much more similar to pigs in the past, but evolution separated us for a reason. If it is now fusing us back together, what does it mean? Well, it means we (most of us) really didn't show we're much different - certainly not different enough to sustain two species on two parallel paths of evolution. We might look different, but for most of us, that's where difference really ends. With no government (or gene) regulation, most of us would be pigs and dogs, and not the overall healthy, or wild, ones - but sick and selfish to the bone. Even that government is sick, selfish and greedy - it wants to regulate everything and everyone. Unlike we do, however, the evolution doesn't fake energy efficiency, fusion, intelligence or difference. Two lanes for stupidity on highways of progressive evolution always merge into one, and often with no apparent force. And there's nothing ahead but dead end. From my experience, general human population still mocks intelligence and difference, it has never truly embraced it and doesn't appreciate it - it fakes that too. Therefore, as such, it is scheduled for downgrade - downgrade of human capabilities, upgrade of pig capabilities. Or is it, upgrade?
MESSAGE 0012: END
[ 2021.09.28 ] Colossal mistakes
MESSAGE 0011: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.09.28
This world still has much to learn. It appears some people want to bring back mammoths, apparently to save the planet (!). So, let's get some things straight... Genome (DNA) and gene expression (regulation) are two different things. DNA is a library of code, a set of routines. Almost identical set is shared among many animals, but what makes us different from monkeys is not much in the routines, rather in programming which determines what routines to run, when and for how long to run them (epigenome). While a lot of this also comes with execution of DNA, it is influenced by environment and other factors, especially beyond the embryonic stage. One such environment is uterus, which in this case will be the uterus of an elephant. With current technology one can alter the genome. And that is what this company is advertising - selecting traits (like resistance to cold) of a mammoth and making them part of elephant DNA. The plan is thus to make an elephant that should look like a mammoth. That has problems (likely premature birth due to inadequate environment - elephant uterus), but it is doable. However, the company claims that this hybrid will also behave like a mammoth - live in cold areas in the north, positively affect the climate with its mammoth habits, and consequently, save the planet. That cannot be guaranteed, and is, unlikely. Even if we disregard the soul (the existence of which is not yet acknowledged by modern science) and its influence on epigenome, behaviour of this animal is uncertain. Who will teach it to behave like a mammoth, if it does not get mammoth instincts? If we do put the soul into equation, its behaviour becomes more predictable. The body of this mammoth can not couple with a soul of another mammoth (there are no dying mammoths), so it will couple with a soul of another elephant at best. The elephant instinct will at some point resurface and, with no guidance of a mammoth parent, this hybrid will end up in Africa - where it will be dying of heat due to all that extra fur. Then what? We're gonna put it in a zoo as an attraction and claim how we saved it? In that case, it would be better to kill the animal, but then this would not be a success story for us - if it is in a zoo, we can earn money on it and claim that the project is not a complete failure. I have nothing against mammoths, in fact, more mammoths and less such people is better for the planet, but this is not a mammoth, this is a project someone expects to earn a lot of money on. This company is not much different from a bunch of other startups delivering rendered future to attract investors. It is a model politicians are very familiar with - promise a lot of stuff and convince a lot of people (including yourself) that you can deliver them so you get their support (money). When you fail, you blame someone or something else, ask for more support or promise something else. Whatever. Fake western care... as usual.
MESSAGE 0011: END
[ 2021.09.13 ] Recent updates
MESSAGE 0010: BEGIN
Log entry: Recent updates
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.09.13
It has come to my attention that mass of a standard graviton has been calculated previously, based on experimental data. It is completely in agreement with mass predicted by CR. Thus, evidence exists for all three discrete vertical energy levels predicted by CR.
MESSAGE 0010: END
[ 2021.09.09 ] Recent updates
MESSAGE 000F: BEGIN
Log entry: Recent updates
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.09.09
Complete Relativity theory has been heavily revised and updated. It should be much more readable (understandable) now.
MESSAGE 000F: END
[ 2021.09.02 ] Recent updates
MESSAGE 000E: BEGIN
Log entry: Recent updates
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.09.02
Small but important revisions/updates in CR. Some articles in LOG updated/revised. New article Evidence of precursor events in LOG. More music added.
MESSAGE 000E: END
[ 2021.08.23 ] Update
MESSAGE 000D: BEGIN
Log entry: Update
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.08.23
Article No origin has been rewritten. It's actually good now.
MESSAGE 000D: END
[ 2021.08.18 ] Update
MESSAGE 000C: BEGIN
Log entry: Update
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.08.18
Finally recorded some music. New article, Optimizing life is available in CRC Log.
MESSAGE 000C: END
[ 2021.08.14 ] Update
MESSAGE 000B: BEGIN
Log entry: Update
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.08.14
Several articles in the Log have been updated recently, but also Solar system. New article, Claws of the system is available in the Log.
MESSAGE 000B: END
[ 2021.07.11 ] Update
MESSAGE 000A: BEGIN
Log entry: Update
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.07.11
Several articles have been updated recently, including Stvarnost simulacije i sloboda volje, Species of homo, Evolution of life.
MESSAGE 000A: END
[ 2021.06.26 ] Update
MESSAGE 0009: BEGIN
Log entry: Update
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.06.26
Article On reincarnation and karma has been rewritten.
MESSAGE 0009: END
[ 2021.06.23 ] Games
MESSAGE 0008: BEGIN
Log entry: Games
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.06.23
The Games section has been added recently. It contains browser games I have developed. Only one game so far, but more may be added later.
MESSAGE 0008: END
[ 2021.06.15 ] Experimental confirmation
MESSAGE 0007: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.06.15
A small but important update has been made to the Solar System article. I have previously calculated that photon rest mass is on the order of 10-72 kg, while recent experiments show that mass to be on the order of 10-54 kg. The apparent discrepancy, however, is the result of usage of absolute reference frame (where photon is limited to standard speed of light = 2.99792458 * 108 m/s), and is easily resolved through momentum conservation, as now shown in updated Solar System article. This is important, because I have obtained the photon mass analyzing the Solar System as a quantum system, and the same photon mass has been predicted in CR through discrete states of invariance.
MESSAGE 0007: END
[ 2021.06.14 ] New website features
MESSAGE 0006: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.06.14
It is now possible to register an account and post comments on articles.
MESSAGE 0006: END
[ 2021.06.07 ] New opportunity
MESSAGE 0005: BEGIN
Log entry: New opportunity
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.06.07
The article Judgment day 6 has been updated. Watched a fine new documentary recently - Breaking Boundaries: The Science of Our Planet. If people wouldn't seriously be ready for surface extinction, this documentary would be airing instead of news on every channel every day until you'd become sure that you're far enough from the point of no return.
MESSAGE 0005: END
[ 2021.06.06 ] Recent updates
MESSAGE 0004: BEGIN
Log entry: Recent updates
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.06.06
Some articles have been updated, notably Synchronized bias, where I have added a chapter about my experiences with mainstream academy. Good stuff.
MESSAGE 0004: END
[ 2021.06.05 ] Any work out there?
MESSAGE 0003: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.06.05
A couple of years ago I quitted all my jobs so I could fully dedicate myself to work on Complete Relativity, this website and everything else on it. While what I've learned and accomplished is priceless and completely satisfies my soul, my body still seems addicted to food. A problem, because apparently, so far, no one else has found any value in this work and I'm not yet growing my own food. For that reason, I'm open to do other work. I'm not interested in health/pension insurance, I'm not interested in big money and I'm not interested in slavery. Most experience and expertise I have is in coding applications but one shouldn't expect me to use the latest technologies (I prefer quality and usability over modernism). I'm no stranger to physical work either and any environmentally friendly work is welcome too (especially permaculture). Contact here.
MESSAGE 0003: END
[ 2021.05.19 ] Recent updates
MESSAGE 0002: BEGIN
Log entry: Recent updates
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.05.19
Some of the Log articles and other pages have been updated recently. Generally, one can see what has been updated in the Change Log at the bottom of an updated page. By default, MATERRA also notifies of updated pages in the system window with each visit to the site (or reboot). Upon another inspection, the article Sigurnost u slobodi was found to be of low quality. This article has been rewritten, rather than updated with new content.
MESSAGE 0002: END
[ 2021.05.02 ] System operational
MESSAGE 0001: BEGIN
Log author: by Amenoum
Log date: 2021.05.02
Amenoum.org website launched. New era begins. Well, at least for some.
MESSAGE 0001: END